Switched at Birth

8,0 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "Switched at Birth - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door anonymous op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Switched at Birth - Seizoen 1

Op een saaie zondagmiddag hing ik wat voor de tv en stuitte ik op de serie ´Switched at Birth´. Mijn zondag was meteen zo saai niet meer. Wat een heerlijke, herkenbare serie. Ondanks dat waarschijnlijk niemand van ons echt hetzelfde meemaakt als Bay en Daphne, komen er toch veel herkenbare en voorstelbare situaties voorbij.

Switched at Birth gaat over het leven van Bay Kennish (Vanessa Marano, bekend van Without a trace en Gillmore Girls) en Daphne Vasquez (Katie Leclerc, bekend van Fashion House).
Bay woont samen met haar broer en ouders in een rijke buurt in Kansas terwijl Daphne met haar moeder en oma in een arme buurt in Missouri woont.

Bay en Daphne blijken bij de geboorte per ongeluk omgewisseld te zijn in het ziekehuis en zijn dus opgegroeid bij elkaars ouders. Ondanks dat dit een grote schok is voor Bay en haar ouders, besluiten ze af te spreken met de familie van Daphne. Beide families ervaren herkenning bij het zien van hun dochters, maar beseffen zich tegelijkertijd hoe vreemd de hele situatie is. Dan blijkt ook nog eens dat Daphne doof is, door een ziekte op jonge leeftijd, en dit maakt het er niet makkelijker op voor de familie Kennish.
Door onverwachte omstandigheden trekken Daphne en haar moeder in bij de familie Kennish. Hierdoor hebben beide families de kans elkaar beter te leren kennen, maar het levert ook een hoop ongemakkelijke situaties op.

Het verhaal in deze serie is zo herkenbaar, omdat de 2 tienermeiden meer dan eens worstelen met wie ze zijn en wat hun afkomst is. Net als elke ´normale´ tiener worstelen ze met verliefdheid, jaloezie en boosheid. Daarbij is het verhaal sterk geschreven, waardoor je constant heen en weer geslingerd wordt tussen Bay en Daphne, maar ook betrap je jezelf soms op vooroordelen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Het laat je versteld staan over hoe groot het aanpassingsvermogen van de mens is en laat je mee ´groeien´ met alle personages. Naast alle ´sappige´ series die er vooral op uit zijn om je te laten lachen is dit een heerlijke meeslepende serie die je niet meer lost laat. Switched at Birth is een aanrader voor iedereen die openstaat voor wat diepgang.
Volg Switched at Birth
Vorige aflevering
Long Live Love
Long Live Love
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_anonymous
16 okt 2012 13:05 -
Leuk geschreven! Ik heb hem al een aantal keren voorbij zien komen, maar het kon mijn interesse niet wekken. Door jouw recensie geef ik deze serie toch maar een kans.
Reageer
avatar_JessicaD
16 okt 2012 17:19 -
Seizoen 1 is op dit moment nog niet afgelopen en loopt in Amerika nog door tot 5 november en bestaat uit 32 afleveringen dus dan kun je nog mooi wat inhalen als je de serie nog niet kijkt! De serie krijgt ook een seizoen 2 en zal naar alle waarschijnlijkheid in januari starten. Veel kijkplezier!
Reageer
avatar_anonymous
16 okt 2012 21:34 -
Bedankt voor je leuke reactie karin:)
Ik ben blij dat mijn recensie je het laatste duwtje in de rug heeft gegeven.
Je zult er zeker geen spijt van krijgen...

En Jessy, weet jij toevallig waar je de, al uitgekomen, afleveringen van Switched at Birth kunt terugkijken?
Reageer
avatar_JessicaD
16 okt 2012 21:39 -
@Frienie: ik download de afleveringen gewoon. Ik heb vandaag de nieuwste aflevering gekeken. Goede aflevering! Ik weet zo niet waar je het online kunt zien. Je kunt altijd vragen op het forum of iemand tips heeft waar je afleveringen online kunt kijken. Daar wordt redelijk vaak gereageerd door zowel mensen die downloaden als mensen die online series volgen.
Reageer
avatar_anonymous
19 okt 2012 20:31 -
is het downloaden gratis?
Reageer
avatar_JessicaD
19 okt 2012 23:32 -
@annenas: hangt er vanaf waar je het doet. wanneer je via torrents doet vaak wel gratis
Reageer
avatar_JessicaD
22 okt 2012 22:10 -
Foutje op de site zie ik. Vanavond is de laatste aflevering van seizoen 2. 7 januari begint het tweede seizoen.
Reageer
avatar_anonymous
02 dec 2012 12:05 -
Hai, ik heb een vraag , ik zit me suf te zoeken om de afleveringen van woensdag 28 november , waarschijnlijk is het aflevering 29 en 30

Kan iemand mij helpen waar ik ze zou kunnen bekijken
Reageer
Switched at Birth