Sweet Magnolias

7.7 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Bo Verhoef geeft "Sweet Magnolias - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Bo Verhoef op 27 mei 2020.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

Een heerlijke, luchtige, zoete en romantische Amerikaanse zwijmelserie.

Hebben jullie ook series voor verschillende situaties? Zo kijk ik Scandinavische of Spaanse series als ik echt zin heb om meegevoerd te worden in een serie. Wanneer ik de televisie aan wil zetten, maar niet per se constant wil/ga opletten, zet ik een simpele serie aan of eentje die ik al heb gezien. Soms moet ik nog wat werken op mijn laptop en dan zet ik een langzame serie aan waarin niet te veel gebeurd. En soms heb ik gewoon zin om op de bank te hangen en te scrollen op mijn telefoon. Voor die momenten is een heerlijk rustige leuke serie perfect. Op deze manier kijk ik al jaren meerdere series door elkaar en dat bevalt me erg goed.

Mijn moeder geeft altijd hele goede adviezen voor dat laatste genre en zo kwam ik eind vorig jaar bij de serie Chesapeake Shores uit. Een heerlijke serie (en echt een aanrader). Daarom was ik ook erg blij toen ik zag dat er weer een serie van dezelfde schrijvers op Netflix zou komen. Sweet Magnolias is gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods (dezelfde schrijfster als van de Chesapeake Shores boeken). De serie draait om een klein dorpje in South Carolina genaamd Serenity. Een dorpje vol toegewijde inwoners, die graag het allerbeste willen voor hun eigen dorpje.

De hoofdpersonages zijn drie goede vriendinnen: Maddie (Joanna Garcia Swisher, Reba), Helen (Heather Headley, Chicago Med) en Dana Sue (Brooke Elliot, Drop Dead Diva). De drie vrouwen kennen elkaar al sinds hun middelbare school en hebben al een heleboel meegemaakt samen. Ze zijn elkaars beste vriendinnen door dik en dun en bespreken alles wat er in hun leven afspeelt tijdens hun vaste margarita avonden. Zo zit Maddie middenin een scheiding, nadat haar man haar en hun drie kinderen heeft verlaten voor zijn veel jongere collega. Helen is een succesvolle advocate, maar wil graag een familie stichten, alleen is er nog geen man in beeld. Dana Sue runt haar eigen restaurant en is alleenstaande moeder van een tienerdochter.

Schenk een drankje voor jezelf in, vind een comfortabele houding op je bank en geniet van deze heerlijke serie.

De eerste aflevering gaat nogal rustig van start. Je maakt kennis met de verschillende personages en hun eigen verhaallijnen. Ik moet zeggen dat ik deze eerste aflevering wel even goed moest opletten welk verhaal nu bij wie hoorde, maar daarna zit je er echt helemaal in. De serie bevat dan ook alle onderwerpen die je verwacht in zo’n serie: familie, liefde, vriendschap en tienerproblemen. Ik viel gelijk voor de charmes van de drie hoofdrolspelers, maar ook de kinderen en andere personages zijn erg leuk. Wat je moet verwachten? Een heerlijke, luchtige, zoete en romantische Amerikaanse zwijmelserie. Niets meer, niets minder. De hele serie is bedoeld om je goed te laten voelen en daar doen ze ook goed hun best voor. Maar stiekem vind ik dat dus echt hele fijne series. Dus schenk een drankje voor jezelf in, vind een comfortabele houding op je bank en geniet van deze heerlijke serie.
Volg Sweet Magnolias
Vorige aflevering
Storms and Rainbows
Storms and Rainbows
01x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_tweemaalh
28 mei 2020 00:22 -
Deze trok mijn aandacht toen een band waar ik fan van ben aankondigde dat één van hun nummers als introsong gebruikt zou worden. De band in kwestie heet Nickel Creek en het nummer heet Destination.

Ik moet zeggen dat ik de eerste aflevering best vermakelijk vond. Of ik hem verder ga volgen, weet ik nog niet. Er staan nog vrij veel series op mijn te-kijken-lijstje, maar wellicht kom ik er nog aan toe.
Reageer

Nieuwste recensies

Rick and Morty - Seizoen 4

8.5

Dérapages - Seizoen 1

7.5

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5