Svartsjön

6.8 / 10
45 min
Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Ron Schoonwater geeft "Black Lake - Seizoen 1 (DVD)" een 6.
Geschreven door Ron Schoonwater op 31 december 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Black Lake - Seizoen 1 (DVD)

Het Zweedse Black Lake (Svartsjön) staat bol van de clichés. Isoleer een groep mensen in een gebouw met een duister verleden. Zorg ervoor dat er een ruimte moeilijk bereikt kan worden. Zorg voor schrikeffecten door onheilspellende geluiden, deuren die vanzelf open gaan of een onheilspellende wind. Zorg ervoor dat een van de hoofdpersonen labiel is. Zij is juist degene die het meest merkt van de onverklaarbare zaken om haar heen. Dat geeft de anderen een reden om haar niet te geloven en in onwetendheid door te leven. Tot het te laat is...

© Viaplay


Daarmee zou ik eigenlijk klaar zijn met deze recensie. Toch mag ik er nog meer over vertellen. Zo is het verhaal van Black Lake behoorlijk rommelig. Het acteren is niet altijd overtuigend. Er worden daarnaast iets teveel fouten gemaakt in het script om echt meegezogen te worden in het verhaal. Aan de andere kant doet Black Lake wel een nobele poging iets origineler over te komen dan al die andere horror verhalen. Er zijn niet alleen bovennatuurlijke verschijnselen die de groep

Black Lake is niet het sterkste wat Zweden geproduceerd heeft.

vrienden bedreigen. De beheerder van het skioord waar de groep vrienden terecht is gekomen en twee uit Noorwegen afkomstige broers zijn namelijk de andere bedreiging. Zij hebben duidelijk iets te verbergen en hebben er alle belang bij dat de vriendengroep zo snel als kan verdwijnt.

Op hoofdlijnen is het verhaal als volgt te omschrijven. Johan (Filip Berg, Losers) wordt er door zijn vader op uitgestuurd om een verlaten skioord te bekijken. Doel is om het te kopen als er voldoende potentieel in zit. Johan nodigt zijn broer en vrienden uit om met hem mee te gaan. Bij aankomst wordt de vriendengroep nors ontvangen door de beheerder. Hij is er duidelijk niet van gediend dat er mensen komen op deze verlaten plek. Er is geen wifi en geen bereik voor mobiele telefoons. De enige manier van communiceren naar de buitenwacht is via een satelliettelefoon. Hanne (Sarah-Sofie Boussnina, Knighfall), de vriendin van Johan, worstelt met haar eigen verleden. Ze is er net een beetje overheen aan het komen, maar blijkt labiel. Haar zus is degene die haar probeert te beschermen tegen al het leed van de wereld. Als Hanne met vreemde verhalen komt over het skioord wil niemand haar geloven. Tot een van de groepsleden ook merkt dat er meer aan de hand is.

[image-89937]

Black Lake is niet het sterkste wat Zweden geproduceerd heeft. De televisieserie is sinds kort via Lumière op dvd en via stream uitgebracht. Waarschijnlijk om mee te liften op het succes van andere Scandinavische televisieseries. Helaas is niet alles wat uit Scandinavië komt even goed. Black Lake is daar een voorbeeld van.

Dit seizoen geef ik toch nog een zes. Ondanks alle gebreken heeft het toch voldoende spanning om te blijven kijken. Het interessante deel is dat de makers proberen te spelen met wat bovennatuurlijk is en wat voortkomt uit een labiele geest. Dat doet men jammer genoeg erg knullig. Daardoor zit je als kijker regelmatig met kromme tenen voor de televisie. Als je dat ervoor over hebt, dan is het eerste seizoen van Black Lake aardig tijdverdrijf. Niet meer en niet minder.
Volg Svartsjön
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Rocco Schiavone - Seizoen 4 (Code MyLum)

8

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7