Supernatural

8.4 / 10
42 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Supernatural - Seizoen 8" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 1 juni 2013.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Supernatural - Seizoen 8

Zal ik ooit genoeg krijgen van Sam, Dean, demonen, engelen en ander gespuis? Ik moet eerlijk bekennen; van Sam (Jared Padalecki, Gilmore Girls), demonen, engelen en ander gespuis wel, maar het is Dean (Jensen Ackles, Smallville en Dark Angel) die voor mij de meeste aantrekkingskracht heeft. En als Dean spoorloos verdwijnt samen met Castiel (Misha Collins, 24 en ER), de leukste, naïefste en domste engel die we kennen, dan ben je bijna wel verplicht om te gaan kijken naar Supernatural. En dat is gelukkig heel prettig om te doen.

We beginnen seizoen acht een jaar nadat Dean en Castiel zijn verdwenen tijdens hun gevecht tegen de Leviathans. Dean heeft weten te ontsnappen uit Purgatory (voorportaal van de hel), zonder Castiel maar met Benny de Vampier (Ty Olsen, True Justice en Men in Trees). En hij gaat direct op zoek naar Sam. Als hij Sam heeft gevonden, gaan ze samen op zoek naar Kevin (Osric Chau, Mister French Taste) de profeet, die mogelijk met behulp van een stenen demonen tablet de poorten van de hel voorgoed kan sluiten. Maar, zoals wij weten van de Winchesters, gaat dit dus niet zonder slag of stoot. Ook nu moeten ze het opnemen tegen de Koning van de Hel: Crowley (Mark Sheppard, Bionic Woman en Leverage) en ander addergebroed, die zo’n beetje onder elke steen vandaan kruipen waar ze onder kunnen leven.

De relatie tussen Sam en Dean heeft een flinke knauw gekregen als blijkt dat Sam niet eens naar zijn oudere broer op zoek is gegaan en zo op het oog het gevecht tegen hellebeesten heeft opgegeven. Dean mist Castiel en heeft daarbij een schuldgevoel over het feit dat hij wel heeft kunnen ontsnappen en Castiel niet. En hij kan het maar moeilijk verkroppen dat zijn broer niet naar hem heeft gezocht. Waarom Sam dat niet heeft gedaan, zien we terug in een aantal mooie flashbacks van Sam. Dean heeft wel een aardige nieuwe vriend gemaakt in Purgatory, Benny, wat zeer tegen het zere been is van Sam. Waarom Dean vrienden is geworden met een gezworen vijand zien we terug in een aantal behoorlijk gewelddadige flashbacks van Dean. Ook maken we (hernieuwde) kennis met een aantal oude bekende, zoals Charlie Bradbury (Felicia Day, Eureka) en nieuwe karakters zoals Naomi (Amanda Tapping, Sanctuary en StargateSG-1) en Metatron (Curtis Armstrong, American Dad! en Dan Vs.).

Seizoen acht van Supernatural gaat eigenlijk door op de oude voet, maar heeft toch wat vernieuwende en aardige verrassingen in petto. Zo is het heel aardig te zien hoe de broers omgaan met elkaar en de tegenslagen die ze onvermijdelijk tegen gaan komen. Of hoe Kevin de demonen tablet gaat vertalen. Of wat voor demonentruckjes Crowley uit gaat halen om de broers te stoppen. En wie uiteindelijk de opdrachten gaat doen: Dean, die zoals altijd beschermend is tegenover zijn jongere broer, of word het toch Sam, die de kracht heeft om de opdrachten af te maken? En kan, mag of gaat Garth Fitzgerald IV (DJ Qualls, Legit en Memphis Beat) de plaats innemen van Bobby Singer (Jim Beaver, Justified en Deadwood). Dit alles maakt dat je geboeid blijft kijken en elke week weer afstemt op Supernatural.

Of Castiel weer opduikt, of dat het de broers lukt de poorten van hel te sluiten, ga ik niet vertellen. Maar wat ik wel weet is dat ik ook seizoen negen van Supernatural weer ga volgen met net zoveel plezier als ik de vorige acht seizoenen heb gevolgd.

7 punten voor een goed seizoen inclusief cliffhanger.
Volg Supernatural
Vorige aflevering
Destiny's Child
Destiny's Child
15x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8