Supernatural

8.4 / 10
42 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "Supernatural - Seizoen 5" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 11 februari 2013.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Supernatural - Seizoen 5

Officieel had seizoen vijf het laatste seizoen van Supernatural moeten zijn. Dit is ook te zien in de laatste aflevering welke heel duidelijk een einde maakt aan de serie. Echter is de serie toch niet gestopt, maar is seizoen vijf het laatste seizoen waaraan bedenker Eric Kripke er aan mee schreef. Op het moment van het schrijven van deze recensie wordt in Amerika seizoen acht van Supernatural uitgezonden.

Het vijfde seizoen draait om het tegenhouden van Lucifer die aan het eind van seizoen vier vrij kwam en het redden van de wereld van de Apocalyps. Ruby bleek toch niet een goede vriendin van Sam te zijn. Zij bleek al die tijd al te werken voor Lilith zodat Sam de laatste zegel zou breken door Lilith te doden. Gelukkig zijn in dit seizoen ook weer een aantal leuke losse verhalen in diverse afleveringen. Deze afleveringen zijn goed in elkaar gezet en vermakelijk. Het zal de fans zeker niet teleurstellen.

Castiël is ook dit seizoen weer terug en groeit langzamerhand uit tot een enorm geliefd personage, welke rebelleert tegen de hemel. Zijn ervaringen met de hedendaagse technologie wordt heel grappig in beeld gebracht. Er wordt gezegd dat hij hier geen ervaringen mee heeft en hier maken ze bij het schrijven van de serie dankbaar gebruik van. Hierbij kun je denken aan een scène waarin Sam belt naar het mobieltje van Castiël en zijn voicemail krijgt. Waar normaal gesproken je naam ingesproken wordt hoort Sam in plaats daarvan Castiël die het volgende zegt: “I... I don't understand... Why do you want me to say my name?”, waarna je het geluid hoort van diverse toetsen die ingedrukt worden. Of je kunt bijvoorbeeld denken aan Castiël die een telefooncel gebruikt terwijl hij belt met Dean; “This isn't funny Dean, the voice says I'm almost out of minutes!”. Castiël garandeert lachwekkende scènes.

Een wat serieuzere lijn in het seizoen is dat Sam en Dean de belichamingen zijn voor Lucifer en engel Michael. Omdat zij alles willen doen om te voorkomen om als belichaming voor deze engelen gebruikt te worden zoeken zij naar alternatieven om Lucifer te verslaan. Hiervoor moeten Sam, Dean en Bobby op zoek naar de ringen van de vier ruiters uit de bijbel. Dit is overigens iets wat ze heel duidelijk volgen in de serie. Alle tekenen van de Apocalyps komen langs door de serie heen. Deze vier ringen samen zouden Lucifer weer terug in zijn kooi kunnen brengen. De aflevering met de ruiter Dood is een zeer goede en verrassende aflevering.

Ook zien we diverse andere goden in een speciale aflevering en ook Gabriël (de Trickster) zien we hierin terug. De Supernatural boeken komen ook weer terug in een aflevering waarin een Supernatural Conventie georganiseerd wordt. Je kunt je voorstellen dat dit hilarische momenten oplevert wanneer je meerdere Dean’s en Sam’s op één locatie hebt. De aflevering met Paris Hilton is een beetje jammer. Zij is niet echt de steractrice die je zou verwachten in de serie.

Het einde van dit seizoen zou bevredigend zijn geweest wanneer dit ook echt het laatste seizoen zou zijn geweest. Echter was dit toch niet het laatste seizoen en dit is te zien in de allerlaatste seconde die is toegevoegd aan de finale. Gelukkig kunnen wij nog een paar seizoenen langer genieten van de Winchesters en hun metgezellen.
Volg Supernatural
Vorige aflevering
Destiny's Child
Destiny's Child
15x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_anonymous
07 feb 2014 18:34 -
Ik vind dit het meest hilarische seizoen van Supernatural. ^_^ Met die afleveringen van de Trickster en zelfs Paris Hilton vond ik niet heel vervelend. Castiel is en blijft lachwekkend. "I found a liquor store!" "And I drank it!". En mijn what'sapp-beltoontje is dan ook tegenwoordig de befaamde uitspraak: "Hey, Assbutt!"

Ja. Ik ben wel een beetje verslaafd aan Supernatural.
Reageer
avatar_JessicaD
09 feb 2014 23:13 -
Dit was inderdaad 1 van de leukere seizoenen =). Castiel is hier echt geniaal!
Reageer
avatar_JanWillemK
06 sep 2014 13:31 -
Ik vond het eerste deel van het 5e seizoen niet zo goed.. Hilariteit is iets wat de serie moet hebben maar teveel is ook niet goed.
Het tweede deel van seizoen 5 was wel erg goed aangezien de grappen minder werden.

Bij seizoen 6 zijn ze, gelukkig maar, meer serieuzer geworden.
Reageer
avatar_dutchblizzard
18 dec 2018 16:08 -
ben even gaan terug checken van wat ik nou het beste seizoen vond maar dat is dan toch deze. maar na 14 seizoenen ben ik ook nog een grote fan van de serie
Reageer
avatar_JessicaD
04 jan 2019 12:05
Als ik heel eerlijk ben denk ik dat de serie het beste had kunnen stoppen op het hoogtepunt (seizoen 5). 14 seizoenen is wel echt héél veel.
Reageer

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9