Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "Supernatural - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 november 2012.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Supernatural - Seizoen 1

Supernatural, de serie waarvan de cast slechts bestaat uit twee vaste personages. 22 jaar geleden op de dag dat Sam Winchester zes maanden oud was krijgt hij liggend in zijn wieg bezoek van een demon. Mary Winchester (Samantha Smith) hoort Sam huilen en gaat een kijkje nemen. Een paar minuten later vindt John Winchester (Jeffrey Dean Morgan, Grey’s Anatomy) zijn vrouw tegen het plafond gepind met een grote snijwond in haar buik. Hierna ontvlamt zij en brand het huis af. Dit is het begin van het verhaal over twee broers uit Lawrence Kansas, die opgroeien met een vader die jaagt op de demon die hun moeder heeft vermoord en hierbij zelf ook de kneepjes van het vak leren. Nu 22 jaar na die gebeurtenis studeert Sam (Jared Padalecki, Gilmore Girls) Rechten aan Stanford University. Hij heeft het jagen op demons aan de wilgen gehangen en is heel gelukkig met zijn vriendin Jessica (Adrianne Palicki, Friday Night Lights). Contact met zijn broer Dean (Jensen Ackles, Smallville) heeft hij amper, tot Dean midden in de nacht opeens in het huis van Sam staat. “Dad is on a hunting trip and hasn’t been home in a few days”. Sam besluit het weekend mee te gaan met Dean, om een bovennatuurlijke moord op te lossen en de aanwijzing te volgen die hun naar de verblijfplaats van hun vermiste vader moet brengen. Wanneer ze terugkomen van hun weekend vindt Sam zijn vriendin op dezelfde manier als zijn vader ooit zijn moeder vond.

Vastbesloten om de moordenaar van zijn moeder en Jessica te vinden gaat Sam mee op pad met Dean om het bovennatuurlijke te bestrijden. Maar dat is niet het enige. Er blijkt namelijk nog veel meer aan de hand te zijn met Sam. Naast de vaste verhaallijn in de serie hebben de afleveringen ook allemaal een aparte verhaallijn waardoor afleveringen ook goed los van elkaar te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat de serie interessant blijft omdat het zich niet vastlegt op één verhaallijn. Zo wordt in de ene aflevering het mysterie van een Bloody Mary opgelost en in een andere jagen ze op een shapeshifter of een wraakzuchtige geest. Vele urban legends passeren de revue en dat maakt het erg interessant. Ikzelf ontwijk normaal gesproken alles wat met horror te maken heeft dus je zou eigenlijk denken dat ik deze serie niet leuk zou vinden. Maar dat doe ik wel. Hoewel de serie inderdaad vaak ook vies kan zijn (opengesneden keel, veel bloed, vieze nachtmerrie veroorzakende wezens, etcetera), maakt de humor het goed voor de mensen die niet houden van horror. Deze serie is uitermate geschikt als je samen met je vriend of vriendin een serie wilt kijken. Ikzelf kijk het met mijn vriend. Hij kijkt het voor de actie, humor en spanning, ikzelf kijk voor de leuke humor, geweldige verhaallijn en natuurlijk zijn de mannen ook een lust voor het vrouwelijke oog.

Naast Sam en Dean speelt ook Dean’s auto bijna een eigen rol in de serie. Sam en Dean reizen heel Amerika door in zijn 67 Chevy Impala door Dean’s vliegangst. De auto is een leuke toevoeging en Supernatural zou Supernatural niet meer zijn als de Chevy uit de serie geschreven zou worden. Dankzij de auto komt ook vaak een stukje humor naar voren. Ander voer voor de humor en hilarische situaties in de serie is het feit dat Sam en Dean natuurlijk geen baan hebben. Ze verdienen de kost met creditkaartfraude, pokeren en andere soms illegale praktijken. Dit brengt hen geregeld in aanvaring met lokale autoriteiten en zelfs de FBI. Jared en Jensen weten hun personages erg goed neer te zetten en kunnen beide zowel grappig als serieus uit de hoek komen. Zij vullen elkaar goed aan en zijn dan ook perfect gecast voor deze serie. Op 3 oktober 2012 is de serie in Amerika alweer met een achtste seizoen gestart. Seizoen één is geëindigd met een super spannende seizoensfinale, dus ga ook zeker seizoen twee kijken om te weten te komen wat de serie nog meer in petto heeft!
Volg Supernatural
Vorige aflevering
Carry On
Carry On
15x20
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Christophe
24 Mei 2016 13:13 -
Een goeie recensie, Jessica! Ik weet nu waar me aan te verwachten en zal de serie binnenkort eens proberen te vinden.
Reageer
avatar_JessicaD
10 jul 2016 21:35
Beetje late reactie, maar dankjewel! Erg leuk om te horen! :D
Reageer
avatar_Taske
09 okt 2017 08:25 -
Ik baal ervan dat ik na al die mooie woorden over deze serie,deze nergens kan vinden om te kijken, heb hem al willen kopen, maar ja stel dat hij dan ineens op netflix komt???
Reageer
avatar_Mandy1966
09 okt 2017 09:49
Bijgewerkt op: 09 okt 2017 09:51
Je kunt het aan Netflix vragen via https://help.netflix.com/nl/titlerequest?ui_action=title-suggestion-quicklinks
Reageer
avatar_JessicaD
09 okt 2017 21:36
Tja, das denk ik de afweging die je moet maken. Kopen op DVD, met de kans dat hij binnenkort op Netflix staat. Of misschien wel héél lang wachten tot hij eindelijk op Netflix komt. Je weet het helaas niet.
Reageer
avatar_renzoroy
09 okt 2017 16:17 -
Netflix heeft wel die deal met the CW, maar om een of andere reden blijft Supernatural maar weg. In Duitsland schijnt die wel op Netflix te staan.
Reageer
avatar_anonymous
09 okt 2017 16:59
Ook Smallville zou ik graag op Netflix zien, maar die staat er ook niet op. Probleem met Netflix is dat ze niet erg scheutig zijn met het geven van antwoorden op vragen.

Ze maken op twitter en facebook volop reclame voor Riverdale en dat die daags na Amerika te zien is op Netflix, maar als je dan vraagt of dat ook voor de andere TheCW series geldt die deze week beginnen blijft het stil.
Reageer
avatar_renzoroy
09 okt 2017 17:11
Tsja, daarom heb ik geen netflix (of andere streaming diensten) Je bent veel te afhankelijk van wat hun aanbieden.
Reageer
avatar_JessicaD
09 okt 2017 21:37
Oeh ja Smallville! :D
Reageer
Supernatural