Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Helgoned geeft "Suits - Seizoen 8 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Helgoned op 23 augustus 2019.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Suits - Seizoen 8 (DVD)

Het achtste seizoen van Suits eindigde met de zestiende aflevering eind februari 2019 en verscheen in juli van datzelfde jaar op dvd in Nederland. Dit seizoen is even wennen. Mike Ross en Rachel Zane zijn, in navolging van Jessica Pearson, vertrokken bij het kantoor. Dat verlies wordt opgevangen door drie nieuwe vaste krachten. Alex Williams (Dulé Hill, Ballers) en Katrina Bennett (Amanda Schull, 12 Monkeys) zijn gepromoveerd tot hoofdrolspelers en helemaal nieuw is juriste Samantha Wheeler (Katherine Heigl, Grey’s Anatomy), die zich in de top van het advocatenkantoor manoeuvreert.

Suits
© USA Network


Vorig seizoen waren er al een paar veranderingen, met een Jessica Pearson die haar leidende rol inruilt voor een adviesrol op grote afstand van Harvey. Dit seizoen is zij helemaal niet meer aanwezig, omdat ze haar eigen serie Pearson in Chicago heeft gekregen. De vader van Rachel, Robert Zane (Wendell Pierce, Jack Ryan), is de organisatie komen versterken. Zijn rol wordt doorgezet en dat vind ik een sterke zet van de producenten. Wendell Pierce is een goede acteur die het complexe karakter van de ervaren Zane sterk neerzet. De interactie tussen hem en Harvey is echt energiek.

De volatiele relatie tussen Harvey Specter en Louis Litt (Rick Hoffman, Samantha Who?) blijft altijd een genot om naar te kijken. De onvoorspelbare Louis Litt lijkt mij een prachtig karakter om te spelen. Een briljante bedrijfsjurist met een extreem scherp analytisch vermogen, maar onvoorspelbaar in zijn gedrag en emotioneel zeer onvolwassen. Behalve hun onderlinge verhouding op kantoor hebben Harvey en Louis dit seizoen uiteraard ook weer hun handen vol aan hun eigen liefdesrelaties.

[image-21354]

Het kantoor is dan wel organisatorisch in wat rustiger vaarwater terechtgekomen, de opdrachten zijn weer complex en zoals gebruikelijk zijn er ook weer afgesloten rechtszaken uit vorige seizoenen die de juristen op onverwachte momenten overvallen. Dat eindigt met de terugkeer van de meest gevaarlijke tegenstander uit de geschiedenis van het kantoor: ex-partner Daniel Hardman (David Costabile, Billions). Dit alles leidt tot een seizoen dat op gang moet komen, maar dat gelukkig na een aantal afleveringen op stoom komt. De laatste aflevering, met als titel 'Harvey', vormt voor mij ook een ijzersterk slot. Daarbij worden er de nodige verwachtingen voor het slotseizoen gewekt.

Een seizoen dat uiteindelijk zeer de moeite waard is, met een enigszins stroef begin en ijzersterk einde.

De dvd is een degelijke uitgave geworden. Terwijl alleen de eerste tien afleveringen van het zevende seizoen op Netflix te bekijken zijn, hebben de kopers van deze schijfjes een voorsprong op de streamende kijker. Naar verwachting zal dit seizoen pas medio 2020 op Netflix Nederland te zien zijn. De extra’s zijn beperkt, maar wel leuk en zijn op drie van de vier dvd’s te vinden. Op de eerste disc is een reeks missers van de kast te vinden van ruim zes minuten. Op de laatste twee dvd’s zijn vier verwijderde scènes te bekijken van in totaal bijna tien minuten. Ze horen bij de afleveringen 'Managing Partner', 'The Greater Good', 'Peas in a Pod' en 'Harvey'. Een seizoen dat uiteindelijk zeer de moeite waard is, met een enigszins stroef begin en ijzersterk einde.
Volg Suits
Vorige aflevering
One Last Con
One Last Con
09x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Suits