Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Strangers (2018) - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 20 juli 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Strangers (2018) - Seizoen 1

Conclusie is dat Strangers een goede en spannende detective is.

Het zal je maar gebeuren. Je bent getrouwd, maar je vrouw Megan (Dervla Kirwan, 55 Degrees North) zit voor haar werk vaak in Hong Kong. Na drie jaar schijnbaar gelukkig getrouwd te zijn sterft zij tijdens een auto ongeluk. Professor Jonah Mulray (John Simm, The Village) gaat, mede door zijn vliegangst, daarom voor de eerste keer naar China. Dan blijkt zijn vrouw met een andere man in Hong Kong getrouwd. Ze heeft daar een kind waar Jonah niks van wist. Als dan ook nog eens de politie corrupt blijkt en weinig aandacht aan het ongeluk wil schenken raakt Jonah er van overtuigd dat er meer aan de hand is. Ondanks waarschuwingen van het thuisfront, de politie en de ambassademedewerkers gaat Jonah op onderzoek uit. Gedreven en naïef komt hij in allerlei problemen.

De andere echtgenoot van Megan is ex-politieagent David Chen (Anthony Chau-Sang Wong, The Painted Veal). Zijn ontslag heeft te maken met corruptie en zijn banden met een tak van de Chinese maffia. De dochter van David en Megan, Lau (Katie Leung, Harry Potter), is een strijdvaardige dame. Zij strijdt samen met andere demonstranten tegen een rijke topkandidaat voor de verkiezingen van Chief Executive (een soort president van Hong Kong onder de vleugels van de Republiek China). David en Lau hebben een innige, maar ook moeizame relatie. Als Jonah in hun leven komt maakt dit de onderlinge relaties alleen maar complexer.

Strangers (2018)
© ITV


Het verhaal heeft een aantal gebreken

Jonah en David gaan ondanks hun wederzijdse afkeuring samen op onderzoek uit naar de dood van Megan. De onderlinge samenwerking verloopt niet vlekkeloos. Dat heeft onder andere te maken met de verschillende karaktertrekken. Jonah is gedreven, gepassioneerd en extravert. David is juist bedachtzaam en introvert. Dit botst nogal eens. Aan de andere kant helpt het soms om het onderzoek een stap verder te brengen. Lang lijkt het erop dat de Chinese maffia met de moord te maken heeft. Als de heren, samen met Lau, verder komen in hun onderzoek blijkt er veel meer aan de hand. Intrige, machtsstrijd en corruptie komen op hun pad.

Strangers weet een ongeloofwaardig verhaal sterk te brengen. De spanning zorgt ervoor dat de kijker op het puntje van zijn stoel zit. De vraag of de gekozen strategie van, vooral Jonah, logisch en realistisch is wordt daardoor naar achteren gedrongen. Omdat de serie zich afspeelt in Hong Kong met Chinese acteurs geeft dit een speciale dimensie aan deze Britse serie. Daarnaast is de cast goed gekozen. Denk onder andere aan de rollen die Emilia Fox (Silent Witness) en Tim McInnerny (Blackadder) spelen. Grootste minpunt is het einde van het verhaal. Het is onnodig het verhaal helemaal af te willen ronden. Iets meer mysterie had er wel over mogen blijven.

Strangers (2018)
© ITV


Verder zitten er fouten in het script die voor sommigen het kijkplezier kunnen verpesten. Zo wordt een belangrijk bericht van Megan aan Jonah op het voicemail apparaat door de politie bewerkt. Dit doet men door de mobiel van Jonah in beslag te nemen en later terug te geven. Beetje apart, want voicemail berichten worden nooit op een mobiel opgeslagen. De vraag is dus hoe de politie dat bericht op deze manier heeft kunnen bewerken.

Conclusie is dat Strangers een goede en spannende detectiveserie is. Wel heeft het verhaal een aantal gebreken. Als je als kijker gaat voor geloofwaardigheid en kloppende feiten dan is Strangers niks voor jou. Kick je echter op spanning en neem je sommige onvolkomenheden voor lief dan is Strangers een prima serie om te volgen. Met mijn beoordeling zit ik er tussenin. Soms stoorde ik mij aan de feitelijke onjuistheden en het soms makkelijk gekozen plot. Aan de andere kant hield de spanning, het spel en het algehele verhaal mij aan de buis gekluisterd.
Volg Strangers (2018)
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Strangers (2018)