Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
anonymous geeft "Stranger Things - Seizoen 2" een 10.
Geschreven door anonymous op 17 Maart 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Stranger Things - Seizoen 2

Het was een grote hit in 2016, Stranger Things. De sciencefictionserie van Netflix die zich afspeelt in de tachtiger jaren zorgde voor een heropleving van de carrière van Golden Globe winnaar Winona Ryder (The Age of Innocence), brak records en kreeg twee nominaties bij de Golden Globes van 2017.

Nadat ik in de top 24 gebruikers van Gold Derby voor de voorspellingen van de Golden Globes van 2017 kwam, werd ik gevraagd om een artikel te schrijven over mijn verwachte winnaar. Mijn keuze was Stranger Things. Er was maar één probleem: ik had Stranger Things nog niet gezien. Dit heb ik dan ook snel gedaan en ik was snel verkocht. Binnen vier dagen had ik elke aflevering van het geweldige en succesvolle eerste seizoen gezien.

De vraag is of het tweede seizoen dezelfde mate van kwaliteit kon voortbrengen. Met het format van Netflix, waar een heel seizoen in één keer op het internet wordt gezet, was deze vraag snel te beantwoorden door de bingewatchers onder ons.

Het tweede seizoen, ook wel Stranger Things 2 genoemd, gaat verder waar het eerste seizoen ons achterlaat. De actie wordt snel opgebouwd en we zien snel hoe de stad Hawkins (alweer) wordt bedreigd door ondergrondse gruwelen.

Het is aan een groep kinderen om de stad te redden, onder leiding van een mysterieus meisje dat zichzelf Eleven noemt (Millie Bobby Brown). Ook de sherrif van het stadje, Jim Hopper (David Harbour, Banshee, State of Affairs en The Newsroom) maakt zich hard voor de veiligheid van heet kleine stadje in Indiana.

De Duffer Brothers, makers van de serie, laten weer een staaltje van hun kunsten zien door de kijkers intense scènes te bieden die hen op het puntje van de bank of stoel laten zitten. De afleveringen vliegen op dezelfde manier voorbij en vervelen geen moment.

Het succes van de serie komt voort uit de prachtige sets, die je terugbrengen naar een tijdperk dat veel langer geleden lijkt te zijn doorleefd dan het eigenlijk is. Ook is het te danken aan de spannende muziek, die de juiste toon aangeven.

Het meeste is het succes echter te danken aan de cast. Niet alleen weten de makers de kwaliteiten van hun jonge castleden volledig te benutten (Finn Wolfhard, die ook te zien was in It, Millie Bobby Brown, die voornamelijk wordt geprezen, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp en sinds dit seizoen Sadie Sink) maar ook David Harbour, Winona Ryder en rising star op IMDB Dacre Montgomery zijn perfect gecast.

Waar het veel series niet lukt om hun kwaliteit vast te houden in opvolgende seizoenen, is het Stranger Things wel gelukt.

Het is maar afwachten of dit in het al aangekondigde derde seizoen ook zo goed wordt, maar met deze cast en crew moet dat geen enkel probleem zijn.
Volg Stranger Things
Vorige aflevering
Chapter Nine: The Piggyback
Chapter Nine: The Piggyback
04x09
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Stranger Things