Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

ABC vernieuwt Station 19 met zevende seizoen

ABC verlengt Station 19 officieel voor seizoen zeven, maar met één grote verandering: het duo Zoanne Clack en Peter Paige neemt het stokje over als showrunners.

Station 19 volgt een ensemble van personages die bij de brandweer van Seattle werken en werk en relaties combineren. De serie is ook een spin-off van Grey's Anatomy die in het verleden meerdere crossovers had met de serie, waarvan de laatste de gespannen redding op een klif begin 2022 was, die drie afleveringen over de twee series omvatte.

Variety meldt nu dat het zevende seizoen van Station 19 is bevestigd, evenals een verandering in de showrunners. Krista Vernoff, die sinds seizoen drie als showrunner fungeerde, wordt opgevolgd door hoofdschrijver Zoanne Clack en regisseur Peter Paige. Clack gaf een verklaring vrij over de spannende toekomst van Station 19, die hieronder te lezen is:

"Ik voel me ongelooflijk vereerd om samen met Peter deze dynamische en relevante serie te mogen leiden. De diversiteit van de cast, schrijvers en crew en hun enorme talent en toewijding aan hun vak maken dit een spannend avontuur. We zijn enthousiast over de verhalen die we kunnen vertellen via dit wereldwijde platform en begrijpen allebei de verantwoordelijkheid om ze te delen terwijl we wekelijks miljoenen huishoudens bereiken. Veel dank aan Krista en Shondaland voor deze kans en hun vertrouwen in ons."

Station 19

Recente belangrijke wendingen in Station 19 seizoen zes hebben bewezen dat het drama nog veel meer verhalen te vertellen heeft met zijn grote cast van personages. In de vijftiende aflevering van het zesde seizoen gaf Merle Dandridge's Natasha toe dat ze een relatie had met Boris Kodjoe's Sullivan, waardoor de twee ruzie kregen over het verleden. Ondertussen proberen Stefania Spampinato's Carina en Danielle Savre's Maya hun relatie weer op te bouwen.

Het aantal karaktergedreven verhaallijnen in Station 19 seizoen zes zijn indicatief voor hoe de serie in het zevende seizoen het drama kan blijven verdiepen. Belangrijke gebeurtenissen zoals Jay Hayden's Travis die zich terugtrekt uit de burgemeestersrace zijn bepalende momenten van seizoen zes, waardoor het waarschijnlijk is dat seizoen zeven doorgaat met het verkennen van de persoonlijke levens en ambities van de belangrijkste personages, terwijl er steeds nieuwe belangen worden toegevoegd.

Nu Clack en Paige showrunners zijn, kan de serie ook anders aanvoelen in het zevende seizoen, mocht het duo een nieuwe visie hebben op de presentatie van de serie. Clacks verklaring benadrukt het idee van seizoen zeven als een 'spannend avontuur', wat zou kunnen duiden op meer schrijnende vuurgevechten in de toekomst. Hoe Station 19 zich ook ontwikkelt in het zevende seizoen, Clack en Paige's eerdere werk aan de serie betekent dat de personages nog steeds veel nieuwe, dramatische verhaallijnen in hun toekomst zullen hebben, terwijl ze trouw blijven aan wat eerder kwam.

Bekijk hieronder de trailer voor het huidige zesde seizoen.
Video on youtube
Vorige aflevering
Glamorous Life
Glamorous Life
06x18
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Station 19