Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sam Blaauboer geeft "Star Wars Rebels - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 16 Maart 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Star Wars Rebels - Seizoen 1

Als een grote fan van Star Wars vond ik het schandalig dat ik nog nooit van deze serie had gehoord. Ik wist wel dat The Clone Wars was gemaakt, maar een serie tussen Episode 3 en 4… nog nooit van gehoord. Na een tijdje zag ik een reclame langskomen op YouTube, de eerste trailer van Star Wars: Rebels.

Een serie tussen Episode 3 en 4

Ik liet het toen nog even liggen omdat ik met een andere serie bezig was en uiteindelijk vergat ik de serie weer. Maar toen zag ik dat het aan het einde van alweer een tweede seizoen was gekomen. Toen begon mijn interesse nog meer te groeien. Ik ben gelijk gestopt met de serie die ik aan het kijken was (vond het toch al niet z’n leuke serie) en begon het eerste seizoen van Star Wars: Rebels.

Star Wars Rebels
© Disney XD

Het verhaal volgt een jongen genaamd Ezra Bridger, een jongen met een speciaal talent, The Force. Als een kleine Rebel groep op de planeet Lothal landt, waar Ezra toevallig ook is, komen zij met elkaar in aanraking. Ezra voegt zich bij de Rebellen groep en samen wagen zij het zich tegen de Empire te keren. In hun reizen, als je het zo kan noemen, beleven ze veel dingen. Zo maken ze kennis met een nieuwe vijand, die wij allemaal al gezien hebben in de originele Star Wars films, Wilhuff Tarkin, en komen ze oog in oog te staan met de Grand Inquisitor.

Het heeft een paar duistere elementen die het voor ouder publiek ook zeer aantrekkelijk maakt.

Er worden veel referenties, of beter gezegd Easter Eggs, gemaakt naar de originele films en dit hoort er natuurlijk allemaal bij. Het is en blijft Star Wars, waar een beetje comedy niet gemist kan worden. Hoewel het een programma is dat uitgezonden wordt op een (voornamelijk) kinderzender, Disney XD, zou ik zeggen dat het niets uitmaakt of je nu 12 of 32 bent. Het heeft een paar duistere elementen die het voor ouder publiek ook zeer aantrekkelijk maakt.

Star Wars Rebels
© Disney XD

Een dikke 7.5 vind ik wel op zijn plek. Het heeft interessante elementen en heeft een goede connectie met de prequels en de originals. Een tip vanuit mijn kant, ik raad het aan om de serie in het Engels te kijken. De grappen en ander commentaar zijn gevatter en leuker.
Volg Star Wars Rebels
Vorige aflevering
Family Reunion - and Farewell (2)
Family Reunion - and Farewell (2)
04x16
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Wars Rebels