Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Star Wars: The Bad Batch - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 5 september 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Star Wars: The Bad Batch - Seizoen 1

Star Wars: The Bad Batch is een waardige opvolger van The Clone Wars en zit vol met herkenbare elementen. Er valt weer genoeg te genieten voor jong en oud.

Met de komst van Disney+ wordt het Star Wars-universum flink uitgebreid. Vorig jaar zorgde streamingdienst al voor een nieuw seizoen van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars. En dit seizoen diende als opstapje naar hun nieuwste project: Star Wars: The Bad Batch.

Aan het einde van The Clone Wars maken we kennis met een nieuw team van kloonsoldaten: The Bad Batch. Deze klonen hebben allerlei bijzondere mutaties en de Galactische Republiek gebruikt ze voor speciale missies. Maar wanneer de Republiek valt, de Jedi worden uitgeroeid en het Galactische Keizerrijk uit de as oprijst, is de toekomst van de Bad Batch onzeker.

The Bad Batch leunt op The Clone Wars, maar staat ook goed op eigen benen

Star Wars: The Bad Batch gaat verder waar The Clone Wars ophield. Toch hoef je de eerdere serie niet per se gezien te hebben om het volledige verhaal te begrijpen. De klonen krijgen een nieuwe introductie waardoor je als kijker meteen doorhebt wat er aan de hand is.

Toch is het kijkplezier een stuk groter als je The Clone Wars en Star Wars Rebels ook hebt gezien. Diverse personages uit beide series duiken weer opnieuw op zoals dat alleen bij Star Wars gebeurt. We ontmoeten zelfs weer iemand die al eerder opdook in The Mandalorian.

Het team van kloonsoldaten is een bont gezelschap dat een heerlijk samenspel heeft. Van de lollige spierbundel Wrecker tot de serieuze scherpschutter Crosshair. Alle klonen worden ingesproken door dezelfde stemacteur (Dee Bradley Baker, Phineas and Ferb), maar deze man kan zoveel stemmetjes opzetten dat ik geen moment doorhad dat Baker het overgrote deel van alle dialogen inspreekt.

De grote showsteler is echter de jonge kloon Omega (Michelle Ang, Fear the Walking Dead). Wanneer haar leven in gevaar is door de opkomst van het keizerrijk, besluit de Bad Batch om haar onder hun hoede te nemen. Omega is een heerlijk lichtpuntje in een serie met een vrij duistere toon. Een vergelijking met Ahsoka uit The Clone Wars is dan ook niet ver weg.

Ondanks een jonge doelgroep is de toon vrij volwassen

Ondanks dat dit een animatieserie is die vooral geschikt moet zijn voor kinderen, is de toon vrij volwassen. Deze serie gaat vragen over het grijze gebied tussen goed en kwaad en wat een oorlog met mensen doet niet uit de weg. Dit maakt het geschikt voor kijkers van alle leeftijden. Ook weet de serie een mooie balans te vinden tussen de formats van elke aflevering een ander avontuur en een doorlopende verhaallijn. Hier en daar zit er een minder goede aflevering tussen, maar dat is door de vingers te zien.

Star Wars: The Bad Batch is een mooi gemaakte animatieserie die een uitstekend vervolg is op Star Wars: The Clone Wars. Het ziet er fantastisch uit, zit weer vol herkenbare elementen uit het Star Wars-universum en heeft een spannende verhaallijn. Disney+ heeft al aangekondigd dat er een tweede seizoen komt, en dat is volkomen terecht.
Video on youtube
Volg Star Wars: The Bad Batch
Vorige aflevering
Into the Breach
Into the Breach
03x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Wars: The Bad Batch