Star Trek: Strange New Worlds

8.2 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Premièredatum en vernieuwing voor Star Trek: Strange New Worlds

Het lijkt erop dat het op volle kracht vooruit is voor de USS Enterprise. Paramount+ heeft aangekondigd dat Star Trek: Strange New Worlds vernieuwd is met een tweede seizoen en een premièredatum in mei.

Star Trek: Strange New Worlds is in mei 2020 besteld met onder andere Anson Mount, Rebecca Romijn, Ethan Peck, Babs Olusanmokun, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Jess Bush, Melissa Navia en Bruce Horak in de hoofdrollen. Het is een prequel op de originele Star Trek-serie en een spin-off van Star Trek: Discovery. Deze serie volgt Captain Pike (Mount), Science Officer Spock (Peck) en Number One (Romijn), in de jaren voordat Captain Kirk aan boord ging van de USS Enterprise, terwijl ze nieuwe werelden rond de melkweg verkennen.

Vandaag heeft Paramount+ ook aangekondigd dat Star Trek: Discovery vernieuwd is, een datum voor het tweede seizoen van Star Trek: Picard en een vernieuwing van Star Trek: Lower Decks.

11748 STSNW

Het eerste seizoen van Star Trek: Strange New Worlds gaat op 5 mei 2022 in première bij Paramount+.

“Vier jaar geleden hebben we een belofte gedaan om Star Trek te laten uitgroeien tot iets wat het nog nooit eerder was geweest en dankzij het ongelooflijk harde werk van onze vele getalenteerde showrunners, schrijvers en regisseurs, samen met de buitengewone steun van CBS Studios en Paramount+ , we houden ons aan ons woord', zegt Alex Kurtzman, architect en uitvoerend producent van Star Trek -franchise. "Nu zijn onze huidige series klaar voor de toekomst terwijl we werken aan de volgende programmeerfase van Trek voor de komende jaren."
Video on youtube
Vorige aflevering
Ghost of Illyria
Ghost of Illyria
01x03
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
19 jan 2022 16:49 - 19 jan 2022 19:02
Pike is een captain die al vanaf het begin (TOS, jaren 60) een bekend persoon is binnen Star Trek. Hij was eigenlijk de captain die Star Trek moest starten. In de originele pilot van Star Trek, The Cage, is hij de onbetwiste captain van The Enterprise, gespeeld door Jeffrey Hunter.

Maar deze eerste pilot werd niet geaccepteerd door het netwerk en daarom is toen een tweede pilot gemaakt (Where no man has gone before) die wel werd geaccepteerd. Voor die tweede pilot was Hunter niet beschikbaar en daarom is toen William Shatner gecast en is de captain hernoemd van Pike naar Kirk. Sowieso is van de cast van The Cage alleen Leonard Nimoy als Spock overgebleven.

Pike kwam later nog wel voor in de dubbele aflevering van TOS "The Menagerie" waarin ze grote stukken van de eerste, nooit uitgezonden, pilot hebben hergebruikt. Dat Pike de voorganger was van Kirk als kapitein van de Enterpise is ook in deze aflevering in de canon vastgelegd.
Eén van de redenen dat het netwerk de eerste pilot niet accepteerde is dat er een vrouwelijke second in command was, Number one (andere naam is niet bekend), toen gespeeld door Majel Barret. Later kreeg zij nog wel de rol van Christine Chapel, de assistente van Dr. McCoy. En in TNG speelde ze de moeder van Troi. En ook gaf ze haar stem aan de computer, in meerdere series.
Het is wel gaaf om te zien dat "onze" Rebecca Romijn (haar vader kwam uit Barneveld :-)) deze rol nu na 55 jaar alsnog gaat invullen.

Enfin, ik draaf weer door :-)
Lang verhaal kort, ik heb zin in deze serie!
Reageer
avatar_Megafluffy86
20 jan 2022 12:38 -
Even los van de serie (zin in!) wil ik even melden dat bij het veld waar je een reactie kunt plaatsen in de vernieuwde app 'Jou reactie' ipv 'Jouw reactie' staat. Ik weet zo niet waar ik dit anders kon melden, dus dan maar even hier. Verder ben ik heel benieuwd naar deze nieuwe Star Trek. :)
Reageer
avatar_Lange
20 jan 2022 13:10
Bedankt voor het melden, zal ik de volgende update aangepast zijn :-)
Reageer
Star Trek: Strange New Worlds