Star Trek: Picard

8,0 / 10
44 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Star Trek: Picard - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 1 december 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Picard - Seizoen 2

Met een wat rommelig begin herstelt Star Trek: Picard zich gelukkig snel.

De eerste aflevering start traag maar komt tot een krachtig einde. Een mega-cliffhanger die weinig andere Star Trek series kunnen evenaren. De Borg koningin heeft een grote rol dit seizoen. Helaas wordt de cliffhanger behoorlijk om zeep geholpen in de tweede aflevering. Er staat namelijk een andere oude bekende op die de rest van dit seizoen gaat bepalen. Diegene heeft de touwtjes stevig in handen en zorgt er eigenhandig voor dat nieuwe en oude bekenden van Picard alles op alles moeten zetten om de strijd te winnen. De uitkomst mag, zoals altijd bij Star Trek, (gelukkig) bekend zijn.

Star Trek: Picard
© Paramount+


Een groot deel van dit seizoen speelt zich af in 2024. Dat zorgt ervoor dat we veel herkenbare situaties zien. Het sciencefiction gevoel is daardoor wel iets minder aanwezig. Er is al vaker gespeeld met tijdreizen in deze franchise. Gelukkig wordt het smaakvol gedaan en kent het verhaal meer dan voldoende diepgang om van begin tot einde te boeien. Daar verandert zelfs de teleurstellende uitwerking van het plot aan het begin van de tweede aflevering niets aan.

Dit seizoen krijgen we een inkijkje in de psyche en het verleden van Picard.

Dit seizoen krijgen we een inkijkje in de psyche en het verleden van Picard. Zijn privéleven als jongen staat centraal. In dat verleden ligt ook de oplossing van de dilemma's die Picard en zijn team tegemoet treden. Zijn relatie met zijn ouders en de plek waar hij nu leeft kennen een turbulente geschiedenis. Het heeft niet alleen effect gehad op zijn carrière, maar zeker ook op zijn liefdesleven. Dat laatste lijkt dichterbij dan ooit, maar Picard weet zich er eigenlijk geen raad mee.

Star Trek: Picard
© Paramount+


Natuurlijk is het verder allemaal dik in orde. De 4K beelden, de CGI, het imposante geluid en het acteren bieden wat we (inmiddels) gewoon zijn van Star Trek. Ik kan me voorstellen dat er fans zijn die zich storen aan het gebrek aan meer traditionele sciencefiction met ruimteschepen en technische hoogstandjes. Het is echter al lang zo dat Star Trek zich niet altijd in de sterren afspeelt. Dit seizoen mist daarmee misschien wel een beetje het echt originele Star Trek gevoel, maar gezien alle andere Star Trek series die vergelijkbare uitstapjes maakten is dat wat mij betreft geen enkel probleem.
Video on youtube
Volg Star Trek: Picard
Vorige aflevering
Farewell
Farewell
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_BlackBiker
01 dec 2022 18:45 -
Meen je dat nou? Een 7,5? Ik vond dit zo ongeveer het slechtste seizoen van een Star Trek serie ooit (op Disco na misschien). Totaal onnavolgbaar met bekende koppen die dan andere rollen blijken te spelen, zoals Brent Spiner. Een gedrocht van een tijdreis plot dat van geen kanten klopt.
Een aantal absoluut slaapverwekkende afleveringen die zich maar voortslepen. Met een Q waarmee eigenlijk nauwelijks wat gedaan wordt en met onduidelijke motieven. En Patrick Stewart die zich er doorheen wurgt. De man heeft zijn pensioen inmiddels ruim verdient en dat toont zich helaas.
Rommelig en niet Star Trek waardig. Zonde van al het enorme talent dat hiermee verspild is.
Ik hoop echt dat het derde seizoen nog wat goed gaat maken, anders was dit ook weer zo'n probeersel van "de mannen" dat roemloos ten onder gaat.

Maar... ieder zijn mening, zeg ik dan maar en, ondanks dat ik het er deze keer niet mee eens ben, hartelijk dank voor je recensie :-)
Reageer
avatar_RonSchoonwater
02 dec 2022 15:05
Gelukkig mogen smaken verschillen. Daar gaan we ook niet over twisten ;) Ik vind alleen je opmerking over Brent Spiner opmerkelijk. Hij heeft namelijk al eerder Altan Inigo Soong gespeeld (zeg maar de vader van Data). Nu speelt hij iemand uit dezelfde familielijn (Adam Soong). Alleen een x-hondertal jaren eerder in de geschiedenis. Ik vind het daarmee eerder grappig dat hij nu deze rol speelt.
Reageer
avatar_BlackBiker
02 dec 2022 16:28
Bijgewerkt op: 02 dec 2022 16:29
Ja, je hebt gelijk. Mar ik heb het altijd heel apart gevonden dat de hele familie Soong kennelijk uit klonen bestaat.
Dat Data op Noonian Soong lijkt is niet zo vreemd. Dat is de schepper van Data die hij naar zijn eigen evenbeeld heeft gemaakt. Dat B4 en Lore op Data lijken is ook normaal. Dat zijn Androïden uit dezelfde serie.

Dat Altan Inigo Soong, de zoon van Noonian, op zijn vader lijkt, kan ik ook nog wel een beetje inkomen, maar daar had ik al wat meer afwijking verwacht.
Maar dat de familie Soong honderden jaren eerder exact hetzelfde uiterlijk heeft, dat gaat mijn suspension of disbelief te boven ;-)
Reageer
avatar_Neptunus1122
02 dec 2022 10:45 -
Als ik me goed herinner heeft @Mandy1966 tijdens de mijnserie podcast dit seizoen een bijzonder laag cijfer gegeven, correct me if I'm wrong. Daardoor wilde ik eigenlijk niet kijken, wie twijfelt er aan de deskundigheid van Mandy?

toch maar gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet tegenviel, hoewel ik het ook niet sterk vind om oude karakters in een andere rol terug te laten komen, heb ik me er niet zo aan geërgerd, ook niet aan onvoldoende uitgewerkte plots, er zaten voldoende uitgewerkte elementen in die ertoe leiden dat ik me wel kan vinden in het cijfer. Er is ook veel herkenbaar wat niet gezegd kan worden van "Strange new worlds" en "Discovery".
Wat ik erg leuk vond was dat Wesley Crusher een korte appearance had, vooral ook omdat wij, voor de zoveelste keer, The big bang theory aan het bekijken zijn. Ik hou wel van dit soort optredens, zoals ook het verschijnen van Hendrik Groen in "Het gouden uur", meesterlijk!
Reageer
avatar_Mandy1966
02 dec 2022 12:46
Dat klopt idd, ik heb toen een 5 gegeven. Maar als iemand het beter vind, wie ben ik dan om dat te bestrijden. Ik heb me juist wel gestoord aan de dingen die jij geen probleem vond.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
02 dec 2022 15:07
Ik vond dat korte optreden van Wesley Crusher idd ook erg leuk. Mede met dank aan The Big Bang Theory inderdaad :)
Reageer
Star Trek: Picard