Star Trek: Picard

8,0 / 10
44 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling-Potharst geeft "Star Trek: Picard - Eerste drie afleveringen" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 23 januari 2020.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Picard - Eerste drie afleveringen

Via Amazon kreeg ik de kans om een voorproefje te kunnen zien van de serie Star Trek: Picard. De eerste drie afleveringen mocht ik bekijken via een screener. Was de verwachting die ik er van had terecht of juist niet? In deze recensie zal ik mijn mening uiten of de zoveelste Star Trek spin-off. Deze keer gaat het over Admiraal Picard, na Kapitein Kirk mijn meest favoriete kapitein van de USS Enterprise.

I never really cared for science fiction. I guess I just didn't get it.

Ik was, of eigenlijk ben, best wel een Star Trek-fan. Al vanaf de eerste Star Trek uit 1966, mijn geboortejaar, tot aan deze nieuwste serie over Picard. Je mag dus wel zeggen dat mijn verwachtingen hoog gespannen waren. En ik kan vertellen dat de verwachtingen waar zijn gemaakt. Zeker toen ik na het einde van de derde aflevering breed lachend, zelfs lichtelijk juichend naar het beeldscherm keek. Picard mag zich waarlijk een Star Trek-serie noemen.

Star Trek: Picard
© Paramount+


Earl Grey never fails.

Nee, Picard is niet perfect. Het verhaal is niet zoals de meeste Start Trek-series; in elke aflevering een avontuur. Star Trek: Picard is een doorlopend verhaal. Het begint allemaal als de jonge vrouw Dahj (Isa Briones, American Crime Story) op de wijngaard van Picard (Patrick Stewart, Star Trek: The Next Generation) aankomt en hem om hulp vraagt. Inderdaad, het is een oud verhaal dat al vele malen - zeker ook beter - is verteld. Toch zet Stewart nog steeds een uitstekende Picard neer.

Picard zou zichzelf niet zijn als hij niet te hulp schiet en dat is het begin van een hopelijk prachtige Star Trek-avontuur dat de kijker weer naar the last frontier, de ruimte, meeneemt. Ik wil verder niets meer zeggen over het verhaal omdat ik anders te veel zou spoilen. Wel is het een feest van herkenning. Niet in de laatste plaats vanwege de inmiddels gepensioneerde Picard. Ook de prachtige sciencefiction, de geweldige ruimteschepen en de prachtige decors en kostuums dragen bij aan de prachtige sfeer en herkenbare setting.

De muzikale intro is geheel in stijl en ook de leader is prachtig. Zelfs voor de niet Star Trek-fan is er genoeg te zien. En het verhaal is uitstekend uitgevoerd. Zeker goed genoeg om de serie te gaan volgen. Op 23 januari gaat het eerste seizoen in première bij CBS All Access en 24 uur later bij Amazon. Ook is er al een tweede seizoen aangekondigd. Er zijn dus genoeg redenen om naar Star Trek: Picard te gaan kijken. Ik verheug mij in ieder geval op de volgende afleveringen. 9 punten voor een uitstekend begin.
Video on youtube
Volg Star Trek: Picard
Vorige aflevering
Farewell
Farewell
02x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
23 jan 2020 17:30 - 22 sep 2021 04:49
Wat gaaf dat je een sneakpreview hebt gekregen van deze serie! Vanavond wordt hij als het goed is uitgezonden. Ik ben heel benieuwd en verheug me hier al een tijdje op.

Ik ben ook al een Trekkie vanaf TOS. Die heb ik niet life gezien, maar wel in de herhalingen in de jaren 70, o.a. als Raumschiff Enterprise op de Duitse tv.
En ook ik kan er niet genoeg van krijgen. Laat maar komen Picard, Discovery, Lower Decks, Section 31, Short Treks en wat ze nog meer van plan zijn (misschien een Pike, Spock & No. 1 spin off?).
Reageer
avatar_DAVE2804
23 jan 2020 18:36 - 22 sep 2021 04:49
Star Trek: Discovery heeft mij twee jaar geleden weer zin gegeven in het Star Trek-universum, niet in de laatste plaats omdat er eindelijk werd afgeweken van 'het ruimte-avontuurtje van de week'. Ik ben blij dat ze dit met Star Trek: Picard ook niet doen, want een doorlopend verhaal is toch meer de manier waarop we tegenwoordig series beleven. Heb hier zin, maar wacht wel eerst totdat alle afleveringen zijn uitgezonden en dan lekker achter elkaar kijken.
Reageer
avatar_eagleye
24 jan 2020 02:41 -
Ik ben ook een groot liefhebber van Star Trek en dus heel erg benieuwd naar Picard.
Reageer
Star Trek: Picard