Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Esther Ram geeft "Star Trek: Discovery - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Esther Ram op 28 Oktober 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Discovery - Eerste aflevering

Na bijna twaalf jaar was het eindelijk zo ver en konden we weer genieten van een nieuwe Star Trek serie, dit keer gaat het om Star Trek: Discovery. Tot nu toe heb ik bijna alle Star Trek series gezien, waardoor ik niet kon wachten op de nieuwe serie. Wel was ik erg benieuwd wat ze van de nieuwe serie zouden maken, het was immers al zo lang geleden dat er wat van Star Trek op televisie kwam. Was het wachten het wel waard?

Op 24 september kwam de eerste aflevering van Star Trek Discovery online op Netflix. In de eerste aflevering leer je vooral de belangrijkste personages kennen en komen er wat oude bekenden terug. Tot nu toe is de serie nog steeds bezig met het eerste seizoen en komt er elke maandag een nieuwe aflevering op Netflix te staan.

Star Trek Discovery speelt zich af in het jaar 2256, precies tien jaar voordat het schip Enterprise van kapitein Kirk het heelal verkende. In de eerste aflevering is het schip U.S.S Shenzou op reis, wanneer er een raar object wordt gezien. Kapitein Phillipa (Michelle Yeoh, Marco Polo) wil niet gelijk wat ondernemen, ze twijfelt wat het rare object is en vertrouwt het nog niet zo. Commandant Michael Burnham (Sonequa Martin-Green, The Walking Dead) biedt gelijk aan om een ruimtewandeling te maken om het object wat verder te onderzoeken. Als zij het object aan het onderzoeken is, wordt ze aangevallen door een klingon. De klingons kennen wij als kijker al van de andere series. Michael weet de klingon die haar aanvalt, uit te schakelen. Als zij eenmaal terug is op het schip, is het lastig om de rest van de crew over te halen dat het om klingons gaat, de klingons zijn namelijk de grootste vijanden uit het heelal.

In totaal zijn er al heel wat Star Trek series en films. Star Trek is dan ook al meer dan vijftig jaar oud. Ik denk dat het daarom heel erg wennen was aan deze serie. Ik vind het heel lastig om deze aflevering niet te vergelijken met de rest van Star Trek. Alle series van Star Trek zijn anders, ook de eerste aflevering vond ik heel anders dan de rest van de Star Trek series. Op internet zie ik al verschillende negatieve recensies staan juist om deze reden. De eerste aflevering was een pilot aflevering. Aflevering twee stond ook gelijk op Netflix.

Ik ben heel erg positief over de eerste aflevering. Je merkt dat de makers hebben geprobeerd om bepaalde aspecten van de vorige Star Trek series samen te voegen met nieuwere aspecten, iets wat ik goed gelukt vindt. Zo komt ook het acteerwerk van de crew en de klingons goed op mij over en vindt ik alles vrij realistisch. Er gebeurd veel in de eerste aflevering , waardoor je er al vrij snel goed in zit. De flashback die werd laten zien vond ik erg verrassend. Het enige minpunt vind ik het feit dat in de eerste aflevering het schip nog helemaal niet te zien is, iets wat ik wel gemist heb. Ik geef de eerste aflevering zeker een goede voldoende.
Volg Star Trek: Discovery
Vorige aflevering
Coming Home
Coming Home
04x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Trek: Discovery