Squid Game

8.1 / 10
55 min
Thriller
Volg deze serie
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Squid Game is grootste Netflix Original ooit

Squid Game is officieel de allergrootste Netflix Original ooit. De Zuid-Koreaanse-serie heeft Bridgerton, met 29 miljoen kijkers meer, verstoten van de eerste plaats.

Netflix-CEO Ted Sarandos had afgelopen maand al kijkcijfers onthuld. Daarin stond Bridgerton op de eerste plaats met 82 miljoen kijker in de eerste 28 dagen na de première. Squid Game is daar dik over heen gegaan met 111 miljoen kijkers in de eerste zeventien dagen. Bij deze cijfers moet wel een kanttekening worden gemaakt want als je een serie meer dan 2 minuten kijkt tel je al mee in de kijkcijfers.

11497 Netflix cijfers
met dank aan Netflix

Bovenstaand zie je de kijkcijferlijst zoals deze eerder werd aangekondigd door Netflix. Nu iets meer dan een maand later ziet deze lijst er anders uit.

De serie Squid game is ook de eerste serie die in de eerste 28 dagen al meer dan 100 miljoen kijkers heeft weten te bereiken.

Al was de bedenker van Squid Game, Hwang Dong-Hyuk, niet te beroerd om een boekje open te doen over een mogelijk tweede seizoen. Fans hoeven echter niet meteen te gaan juichen. “Ik voel veel druk om een tweede seizoen te maken”, zei hij. “Ik heb het verhaal over de Frontman en zijn relatie met zijn broer, de politieman, nog steeds. En mensen zijn ook benieuwd waar Gi-hun naar toe gaat […]. Ik denk dat ik de plicht heb om het aan de fans uit te leggen en ik denk aan seizoen twee, maar op het moment dat ik klaar was met seizoen één was ik zo moe, dat ik niet echt aan seizoen twee kon denken. Maar nu is het zo’n grote hit geworden, dat mensen me zouden haten als ik geen tweede seizoen zou maken, dus ik voel veel druk en denk dat ik dat wel moet doen. Het grote succes van het eerste seizoen is een grote beloning voor mij, maar tegelijkertijd geeft het me veel druk.”

Een tweede seizoen lijkt dus onvermijdelijk, maar de Zuid-Koreaan benadrukt wel dat het nog even zal duren voor hij eraan toe is.

Omdat Squid Game zo populair is hebben we zes andere goede series die ook uit Zuid-Korea komen voor je op een rijtje gezet.

Hometown Cha-Cha-Cha
Een vrouw verlaat haar tandartspraktijk in Seoul en verhuist naar een kustplaatsje. Daar ontmoet ze een lokale bewoner die werkloos is maar alles in de stad lijkt te doen, van het helpen van mensen in nood tot het deel uitmaken van ieders leven. De twee raken geïnteresseerd in elkaar, ondanks hun verschillen.

Kingdom (2019)
Kingdom speelt zich af in de Middeleeuwse Koreaanse Joseon-periode, waarin een kroonprins op een zelfmoordmissie wordt gestuurd om een mysterieuze virus-uitbraak te onderzoeken. Deze missie leidt tot bevindingen die zijn koninkrijk dreigen te vernietigen.

Mine
Mine draait om een machtige Koreaanse familie waarin twee schoondochters op zoek zijn naar hun identiteit en plek in de familie.

Vincenzo
Vincenzo Cassano is een Italiaanse advocaat en maffia-consigliere die vanwege een conflict binnen zijn organisatie terugkeert naar Korea. Hij kruist paden met Cha-young en de twee bundelen hun krachten in het gebruik van gemene methoden om schurken neer te halen die niet door de wet kunnen worden gestraft.

The Uncanny Counter
Een groep bovennatuurlijke demonenjagers genaamd 'Counters', elk met een unieke vaardigheid, zijn vermomd als medewerkers van een noodle-restaurant jagen op geesten die de gewone wereld terroriseren.

Bimilui Soop
Hwang Shi-mok had een hersenoperatie toen hij klein was, deze veroorzaakt te weinig emotie bij hem. Hwang Shi-mok werkt nu als een officier van Justitie. Hij is rationeel, maar koud en eenzaam. Hij is ook één van de enige openbare aanklagers die niet betrokken is bij corruptie.
Vorige aflevering
One Lucky Day
One Lucky Day
01x09
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Squid Game