Spartacus: Gods of the Arena

8.1 / 10
46 min
Actie, Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Jos Herbrink geeft "Spartacus - Gods of the Arena" een 6.
Geschreven door Jos Herbrink op 12 november 2012.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Spartacus - Gods of the Arena

Wie is de beste gladiator?

Je wordt meegenomen in een heftige strijd tussen leven en dood. In de Arena wordt bepaald wie blijft leven en wie dood moet. Twee gladiatoren nemen het tegen elkaar op. Een van deze mannen is Gannicus. Een goed uitziende gladiator die het vechten ziet als een toneelstuk. Hij bespeelt het publiek met grapjes, doet alsof het gevecht een makkie is en wint strijd na strijd. In de eerste twee afleveringen vinden er enorm veel gevechten plaats die soms een beetje nep ogen. Veel bloed vliegt rond, kelen worden doorgesneden en ogen worden uitgeprikt. Regelmatig worden er seksscènes getoond, want wanneer gladiatoren hun best doen, worden ze beloond met vrouwen. Er blijven geen details gespaard. Close-ups en slow motion beelden zorgen voor erotische beelden. Het is duidelijk een serie voor 16 jaar en ouder.

Quintus Lentulus Batiatus is de baas van Gannicus. Hij heeft meerdere slaven die hij stuk voor stuk traint tot gladiatoren. Maar hij is niet de enige in de stad Capua. Ook Tullius heeft slaven die hij tot gladiatoren maakt. Dit eindigt in een duel op de markt. Wie heeft de beste gladiator die de spelen in de nieuwe arena mag openen? Op een dag koopt Quintus een rekruut genaamd Crixus de Galliër. Het wordt een strijd of Gannicus of Crixus zich de kampioen mag gaan noemen van de gladiatoren. Vanaf het moment dat Crixus is gekocht, krijgt Quintus steeds meer aanbiedingen van zijn rivaal Tullius voor Gannicus. Quintus slaat alles af waardoor hij meer wrok krijgt tegen Solonius en zijn vader Titus.

Quintus is getrouwd met Lucretia. Samen proberen ze de Ludo (gladiatorenschool) in stand te houden, wanneer Titus voor zijn gezondheid de stad verlaat. Op een dag komt Titus terug en moet hij de Ludo redden van een aantal ondergangen. Maar Quintus kijkt daar heel anders tegenaan. Zijn vrouw Lucretia heeft er alles voor over om Quintus zijn doelen zien te behalen, koste wat het kost.

De afleveringen zijn gemakkelijk te bekijken, duren een half uurtje. Doordat ik het eerste seizoen niet gekeken heb, werd ik nu meteen in het diepe gegooid. De namen van personen vliegen je om de oren en het verhaal werd me ook niet meteen duidelijk. De afleveringen 3 en 4 verhelderden het verhaal wel, waardoor er meer rust kwam. Ook gebeurden er andere dingen dan gladiatorengevechten. Na deze afleveringen raakte ik ook geboeid en vind ik het jammer dat ik seizoen 1 en 3 nog niet gezien heb...
Volg Spartacus: Gods of the Arena
Vorige aflevering
The Bitter End
The Bitter End
01x06
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_anonymous
21 nov 2012 22:48 -
De recensie klopt niet helemaal, hij gaat namelijk niet over seizoen 2 maar over een spartacus Gods of the arena,,, dit is een stuk verhaal naast de officiele serie welke gebruikt werd om een aanloop te hebben naar seizoen 2, je leert wat meer over de personages waardoor je een andere kijk krijgt op seizoen 2.

Dus je hebt spartacus: Blood and sand seizoen 1 (officiele serie)
spartacus Gods of the arena (prequel van de officiele serie) = waar de recensie over gaat
Spartacus blood and sand seizoen 2
en over en tijdje komt seizoen 3

beste is ook om ze in deze volgorde te bekijken, erg spannende serie om te volgen..
Reageer
avatar_anonymous
21 nov 2012 22:49 -
Wil de schrijver ook zeker niet persoonlijk aanvallen, maar vraag me af of je ook wel een recensie en cijfer kan geven aan de serie als je hem niet vanaf het begin hebt gezien. wanneer je hem echt helemaal volgt komt het zeker hoger uit dat een 6 ;)
Reageer
avatar_JanWillemK
22 nov 2012 18:52 -
Kan iemand mij aub aangeven in welke volgorde deze serie is uitgezonden?
Eerst 1 seizoen Spartacus: Blood and Sand, dan vervolgens 1 seizoen Spartacus: Gods of the Arena en nu weer 1 seizoen Spartacus: Blood and Sand?
Reageer
avatar_anonymous
22 nov 2012 20:15 -
Yup helemaal gelijk,, gods of the arena bestaat uit 6 afleveringen die laat zien waar een aantal nieuwe spelers uit seizoen twee vandaan komt dus kan je het beste tussen seizoen 1 en 2 kijken
Reageer
avatar_Waku
15 maa 2013 18:43 -
Lekker geweldadige reeks vol (overdreven) bloedspetters en een orgie aan geweld en sex. Ook intriges..Verheug me weer op de nieuwe reeks. Al is het nog steeds verschrikkelijk jammer dat de eigenlijke hoofdrolspeler na seizoen een was overleden.
Zonde. Had echt de Spartacus charisma
Reageer

Nieuwste recensies

Peacemaker (2022) - Eerste aflevering

7

Annika - Seizoen 1

7

A Very British Scandal - Miniserie

8

Only Murders in the Building - Seizoen 1

8.5

Arcane - Seizoen 1

8.5

Star Wars: Visions - Seizoen 1

7.5