Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Lucas Verbunt geeft "Sorry For Your Loss - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Lucas Verbunt op 23 Oktober 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Sorry For Your Loss - Seizoen 1

'You are allowed to move on' - Leigh

Series zijn helemaal in, dat hebben de meeste bedrijven wel door. Zelfs Facebook heeft een eigen platform tegenwoordig. In Nederland is het nog niet online, maar aangezien ik een aantal maanden in het buitenland zit kon ik mijn eerste Facebook Watch serie gaan bekijken. Dit is Sorry For Your Loss geworden en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Sorry For Your Loss gaat over een jonge vrouw, Leigh Gibbs (Elizabeth Olsen, Marvel Cinematic Universe), die onlangs haar man Matt (Mamoudou Athie, The Get Down) heeft verloren. In de serie wordt het rouwproces van Leigh expliciet getoond, de betere en de hele slechte momenten. Leigh moet na de dood van haar man een nieuwe draai zien te vinden in haar leven, en haar relaties met anderen.

Sorry For Your Loss
© Facebook Watch


Ik ben zelf geen weduwe(naar), dus het gevoel van een partner zo definitief verliezen kan ik mij alleen maar voorstellen, al zal dit lang niet bij het gevoel in de buurt komen. Aangezien de serie op Facebook uitgezonden wordt, kon ik tijdens het kijken soms de opmerkingen lezen. De opmerkingen waren ontzettend lovend. Leigh’s rouwproces werd, volgens andere jonge weduwen, ontzettend goed en oprecht getoond. Velen herkenden zichzelf in de gevoelens van het hoofdpersonage, of zagen hun eigen man in haar overleden Matt.

Het acteerwerk in de serie is ontzettend sterk. De acteurs en actrices komen oprecht over en emoties voelen echt. Naast Olsen en Athie spelen onder andere Kelly Marie Tran (Star Wars), Janet McTeer (Jessica Jones) en Jovan Adepo (The Leftovers) een hoofdrol. De dialogen zijn sterk en geven een authentiek gevoel.

De serie heeft onmiddellijk een sterk karakter. Goed en volledig gevormd wordt het rouwen laten zien. Hoe ingewikkeld het is om door te gaan, hoe emoties soms uit het niets kunnen komen en hoe onverwacht alles eigenlijk is. Soms is Sorry For Your Loss hartverscheurend, soms is het grappig, soms is het een openbaring. Het is vooral openhartig, oprecht en ontzettend echt.

Een must-watch van het seizoen.

Sorry For Your Loss is geen serie die je zou verwachten op Facebook Watch, maar het zeker waard om te bekijken. Het is geen gezellig tussendoortje, maar een oprecht verhaal. Verdriet en opluchting zijn goed gebalanceerd en elke aflevering is een nieuw hoofdstuk in het proces dat Leigh doormaakt. Van begin tot eind leef je intens met haar mee.

Er zijn nog geen berichten over een eventueel tweede seizoen. Het eerste seizoen eindigt prachtig en heeft eigenlijk geen vervolg nodig. Het is een complete reis van zelfontwikkeling na een tragedie, met een mooie afsluiting. Er zijn, naar mijn mening, geen extra woorden meer nodig om het verhaal af te sluiten.

Sorry For Your Loss krijgt van mij een 9.0! Voor de unieke, maar ijzersterke cast die het verhaal ontzettend goed weten neer te zetten. Voor de goede afwisseling tussen emoties. Voor de realistische en oprechte vertoning van het rouwproces, volgens vele jonge weduwen. Het krijgt vooral een 9.0 voor de unieke plaats die de serie inneemt in Facebook Watch’s reportoire en het huidige serieaanbod. Sorry For Your Loss durft een oprecht verhaal neer te zetten en windt geen doekjes om eventuele pijnlijke plekken.

Een must-watch van het seizoen. Een 9.0 welverdiend!
Volg Sorry For Your Loss
Vorige aflevering
I'm Still Here
I'm Still Here
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_gumstarr
23 okt 2018 10:06 - 23 okt 2018 10:09
Facebook Watch is in Nederland inmiddels ook beschikbaar. Je kunt gewoon naar de Facebookpagina van Sorry For Your Loss gaan en daar alle afleveringen kijken. Met Queen America (Cathrine Zeta-Jones) en Limetown (Jessica Biel) komen er trouwens ook weer twee nieuwe interessante Facebook Watch series aan.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
23 okt 2018 15:37
Ik zie inderdaad dat het sinds september beschikbaar is. Je hebt helemaal gelijk :)
Reageer
Sorry For Your Loss