Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Spin-offserie van Snowfall in vroege ontwikkeling bij FX

Een spin-offserie van Snowfall is in een vroeg stadium van ontwikkeling bij FX. Gail Bean zou de hoofdrol gaan spelen.

Niemand wil commentaar geven, maar we hebben gehoord dat, als het tot stand komt, Gail Bean in de hoofdrol haar Snowfall-personage, fanfavoriet Wanda, zou kunnen spelen.

De spin-off is een voortzetting van het oorspronkelijke verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren negentig, toen South Central het crack-tijdperk achter zich liet en overging in de gangsterrap-business, met gebieden die zwaar geteisterd worden door bendes onder leiding van de Bloods en Crips. Wanda (Bail, foto onder) zou dienen als het bindweefsel tussen de oorspronkelijke serie en de spin-off, die naar verwachting andere hoofdpersonen zal introduceren.



Het is nog onbekend of andere personages uit het origineel ook in de nieuwe serie kunnen verschijnen.

Malcolm Spellman zal dienen als uitvoerend producent en schrijver van de pilot. Terugkerende uitvoerend producenten zijn Dave Andron (co-creator van het origineel en showrunner van Snowfall), Trevor Engelson via Underground, Michael London via Groundswell, en Tommy Schlamme via Shoe Money, naast zijn uitvoerende Julie DeJoie.

Ook de medescheppers van de oorspronkelijke serie, John Singleton (postuum) en Eric Amadio, en de producent Evan Silverberg krijgen credits.



Na zes succesvolle seizoenen op FX zal Snowfall op woensdag 19 april worden afgerond. In de serie speelt Damson Idris (foto) de hoofdrol als Franklin Saint, een jonge drugsbaron in het Los Angeles van de jaren tachtig tijdens het hoogtepunt van de crack-epidemie.

Een van Franklins naaste medewerkers is zijn oude vriend Leon (Isaiah John), met wie hij op straat samenwerkt. In de eerste seizoenen was Wanda Leons vriendin die verslaafd raakte aan crack en dakloos werd. Ze worstelt om af te kicken en overleeft door klusjes op te knappen terwijl ze zich concentreert op clean blijven. Wanda en Leon trouwen uiteindelijk in Ghana in de derde aflevering van het zesde en laatste seizoen, dat momenteel op woensdagavond wordt uitgezonden.

Ook dreigt in het zesde seizoen een burgeroorlog de familie Saint te vernietigen. Franklin is wanhopig en wordt gedwongen zijn tante Louie (Angela Lewis) en oom Jerome (Amin Joseph) te beroven nadat ze zijn weggevaagd door voormalig CIA-officier Teddy McDonald (Carter Hudson). Ondertussen heeft Louie Franklins rol als enige koper van Teddy overgenomen, waarbij ze haar neef onderbiedt en een concurrerend imperium creëert. Franklin wordt nu geconfronteerd met het verlies van iedereen van wie hij houdt en alles wat hij heeft opgebouwd, en om dit alles te doorstaan moet hij de KGB, de DEA en de CIA te slim af zijn en de volledig gemilitariseerde, volledig corrupte C.R.A.S.H.-eenheden van de LAPD ontwijken.

Snowfall was John Singletons laatste project voor zijn dood in 2019, dat hij samen met Amadio en Andron creëerde. De serie wordt uitvoerend geproduceerd door Singleton, Andron, Schlamme, Amadio, London, Engelson, Leonard Chang, Walter Mosley en Julie DeJoie. Idris dient ook als producent.

Snowfall wordt geproduceerd door FX Productions.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Struggle
The Struggle
06x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Snowfall