Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Zesde en laatste seizoen voor Snowfall

Het eind is in zicht voor de veelgeprezen FX-serie Snowfall. FX heeft de serie, mede gemaakt door wijlen John Singleton, vernieuwd met een zesde en laatste seizoen.

De vernieuwing komt iets meer dan halverwege seizoen vijf, dat volgens Nielsen en FX het best bekeken seizoen ooit is, een stijging van zes procent ten opzichte van de eerste zes afleveringen van seizoen vier en +55 procent van seizoen drie. Het derde seizoen was de volgende dag nog niet uitgezonden op Hulu.

“FX werkte zes jaar geleden voor het eerst samen met de legendarische schrijver/regisseur John Singleton en de rest van het creatieve team om hun visie na te streven voor een ambitieus, krachtig drama over de explosie van de crack-epidemie van de vroege jaren 80”, aldus Nick Grad, President, Originele programmering. “Tegenwoordig, nu het vijfde seizoen van Snowfall nieuwe hoogten van bijval en kijkers bereikt, lijdt het geen twijfel dat deze serie een klassiek FX-drama is geworden. We zijn verheugd om een ​​zesde seizoen te bestellen waarmee Dave Andron, Walter Mosley en de rest van de producenten Snowfall naar een klimatologische finale kunnen brengen waarin de genialiteit van alle betrokkenen wordt getoond, van de geweldige cast onder leiding van Damson Idris tot de schrijvers, regisseurs, artiesten en crew.”



“Een verhaal vertellen dat het waard is om te vertellen, met creatieve partners die je respecteert en bewondert, in een netwerk dat je overal in ondersteunt en je toelaat om op jouw voorwaarden te eindigen. Dat is de droom,' zei Andron. “Ik ben iedereen bij FX van John Landgraf zo dankbaar en de hele Snowfall-familie voor hun hulp om daar te komen. Kon John Singleton maar voor het einde bij ons zijn.”

In het vijfde seizoen van Snowfall, het is de zomer van 1986, en Franklin Saint (Idris) en zijn hele familie, zijn rijker dan in hun stoutste dromen, staan op het punt om alles te krijgen wat ze ooit hebben gewild...terwijl de grond langzaam onder hun voeten verdwijnt. De plotselinge en tragische dood van basketbalster Len Bias maakt de rock-cocaïne-epidemie voorpaginanieuws, het doelwit van zowel Democratische als Republikeinse wetgevers. De wetshandhaving is op oorlogspad en de militarisering van de LAPD gaat door terwijl politie en politici besluiten dat de enige manier om met deze groeiende plaag om te gaan, is door middel van geweld - en de oprichting van de nieuwe CRASH-eenheden (Community Resources Against Street Hoodlums). De straten van South Central Los Angeles zijn nog nooit zo gevaarlijk geweest als de familie Saint navigeert door de politie, de strijdende bendes en de CIA. Te midden van dit alles is de grootste bedreiging waarmee de familie wordt geconfronteerd elkaar, omdat ze proberen om met hebzucht, wrok en ego elkaar onderuit te halen.

"Ik kon me niet voorstellen dat ik dit verhaal ergens anders zou vertellen dan bij FX", zei Snowfall Producer en ster Idris. “Ik ben ongelooflijk trots op de geschiedenis die we allemaal hebben gemaakt. Vooral de impact die Snowfall heeft gehad op de cultuur. Zeer zelden haalt een tv-serie het zesde seizoen en afscheid nemen van 'Franklin Saint' zal hartverscheurend zijn. Maar de familie en relaties die ik op deze reis heb gemaakt, zullen een leven lang meegaan. Ik weet dat John Singleton trots naar beneden kijkt.'
Video on youtube
Vorige aflevering
The Struggle
The Struggle
06x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Snowfall