Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Boris van der Ham in laatste seizoen Smeris

Schrijver en acteur Boris van der Ham (45) speelt mee in het laatste seizoen van de politieserie Smeris.

De serie, waarvan de opnames in volle gang zijn, is vanaf januari 2020 in drie afleveringen te zien bij BNNVARA. Oud-politicus Van der Ham speelt in de serie de rol van museumdirecteur Jongma, waarbij hij amper nog te herkennen is.

De in het dagelijks leven kale Van der Ham draagt voor zijn rol een bril én pruik. “Heel fijn om weer eens haar te hebben. Er zit wel lak in, maar ik kan er zelfs mijn hand doorheen halen”, grijnsde Van der Ham tussen de opnamen door.

7972 BorisSmeris
Boris van der Ham

Op Landgoed Zonnestraal in Hilversum werd de openingsscène van het laatste seizoen van Smeris geschoten. “Ik heb natuurlijk wel al op de planken gestaan, maar een televisieserie is nieuw voor me. Ontzettend leuk om te doen.”

Tussen 2002 en 2012 zat Boris van der Ham namens D66 in de Tweede Kamer. “Als mensen aan me vragen: wat doe jij eigenlijk? Dan zeg ik: ik ben een lapjeskat. Ik ben bestuurder bij verschillende organisaties, maar als ik kan spelen dan wil ik dat zeker combineren.”

Hoofdrolspelers Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge kruipen opnieuw in de rollen van Theo en Willem in Smeris. Het team van politiebureau Tilburg kampt met een nijpend tekort aan personeel, waardoor criminelen vrij spel lijken te krijgen. Het politieonderzoek naar een kunstroof in een Tilburgs museum brengt Theo en Willem bovendien naar de andere kant van het Nederlands Koninkrijk: het Caribische eiland Bonaire.
Vorige aflevering
Blijf bij me
Blijf bij me
05x03
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Smeris