Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Natasha Slagter geeft "Sisi - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Natasha Slagter op 10 februari 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Sisi - Seizoen 1

Sisi is een Duitse miniserie en een remake van de klassieke Sissi-trilogie. You love it or you hate it.

Wie kent de romantische (kerst)films met Romy Schneider uit de jaren ’50 niet? Hier heette ze Sissi, met dubbel s, maar in werkelijkheid was het Sisi. De makers van deze miniserie wilden meer recht doen aan het werkelijke verhaal van Keizerin Elizabeth van Oostenrijk (1837-1898), dus ook aan de bijnaam.

Sinds 12 december 2021 is de serie te zien bij RTL+, het platform van RTL Duitsland, en hij steeg meteen naar grote hoogte. Al na één dag trok Sisi meer klanten naar de streamingdienst dan welke andere fictie-serie tot nu toe.

Deze remake ziet er cinematografisch erg mooi uit. Mooie shots van kasteel Schönbrunn, de bals met ruisende rokken en weidse landschappen zoals in de eerste aflevering: de Black Beauty-scène. Het is heel duidelijk te zien hoe ver de mogelijkheden van filmen in 70 jaar zich hebben ontwikkeld.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Zwitsers-Amerikaanse actrice Dominique Devenport. Knappe dame hoor, maar in mijn ogen lang niet zo charismatisch als Romy Schneider destijds. Keizer Frans Josef wordt gespeeld door Jannik Schümann (Tribes of Europa).

Sisi
© RTL+


Voor wie nog nooit een film van Sisi gezien heeft, nog even kort het verhaal: de Oostenrijkse keizer zoekt een bruid. De zus van Sisi is min of meer uitverkoren om met hem te trouwen. Maar meneer wordt hopeloos verliefd op de vrijgevochten Sisi. Ze trouwen, krijgen kinderen, maar uiteindelijk gaat het leven niet over rozen. En dit in een tijd van politieke onrust met Hongarije, ook deel van het Habsburgse rijk. Tot zover de geschiedenisles.

Waarschuw je oma!

Deze versie is verre van kuis. Bij eigentijdser hoort volgens de makers ook seks. Enerzijds klopt dit wel, want de keizer was destijds een notoire vreemdganger. Maar het verhaallijntje met een bepaalde dame van plezier vond ikzelf niet geloofwaardig. Ook worden de Hongaren neergezet als een stelletje barbaren en klinkt het strijkorkestje tijdens een bal als een groot orkest. Ja, hier en daar rommelt het. Als laatste wil ik de kostuums noemen. Ze zien er heel mooi uit maar ook daar bespeur ik iets te veel moderniteit.

Best een leuke serie. Het blijft heerlijk pompeus, maar minder suikerzoet en zeker minder geromantiseerd dan het origineel. Maar ik vind dat de makers hier en daar wel uit de bocht vliegen, wat voor mij een lager cijfers oplevert. Een tweede seizoen is aangekondigd. Dit moet dan een donkere serie worden die meer met het ware leven van Elizabeth overeenkomt.
Video on youtube
Volg Sisi
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sisi