Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Siren (2018) - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 20 april 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Siren (2018) - Eerste aflevering

Wanneer haar zus gevangen wordt door het Amerikaanse leger, gaat zeemeermin Ryn (Eline Powell, Game of Thrones) aan land om haar op te zoeken. Ze is geen lieftallige zeemeermin en wie haar in de weg loopt, wacht een gruwelijk lot. In haar zoektocht krijgt ze hulp van de biologen Ben Pownell (Alex Roe, The Cut) en Maddie Bishop (Fola Evans-Akingbola, Game of Thrones).

Het verhaal speelt zich af in het kuststadje Bristol Cove, waar de familie van Ben al jaren de scepter zwaait. Bristol Cove is daarnaast ook in de legendes de thuisbasis van de zeemeerminnen. Jaarlijks wordt er een zeemeerminnenfestival georganiseerd en het stadje lokt om die redenen ook heel wat toeristen.

Ze kruipt in de huid van het zeemonster alsof ze dagdagelijks een bloeddorstig mormel moet spelen dat in enkele seconden kan uitgroeien van een onschuldig uitziend, onderzoekend en ontdekkend wezen tot een nietsontziend serpent.



Maar wie gelooft er in het stadje echt in het bestaan van de zeewezens? De vissers die getuige waren van de ontvoering natuurlijk, en Maddie en Ben. Zeker wanneer ze geconfronteerd worden met Ryn. En wat heeft de familie van Ben jaren geleden te maken gehad met het verdwijnen van deze wezens? En belangrijk: waarom duiken ze nu opeens weer op?

Heel wat stof om in de komende negen afleveringen te ontdekken. De insteek voor deze actierijke horrorreeks is dan ook zeker origineel. De uitwerking is natuurlijk weer iets anders. Je zal al vlug merken dat het verhaal niet echt origineel uit de hoek komt. De kuiperijen die al aan het licht komen, zijn we elders ook wel al eens tegen gekomen. Het meest interessante in die eerste aflevering is de figuur van Ryn zelf en hoe ze omgaat met de mensen die ze ontmoet.

[image-93633]

En toch gaan we Siren niet bestempelen als een reeks die alleen maar vasthangt aan de doordeweekse clichés. Daarvoor is de inbreng van de bloeddorstige zeemeerminnen te interessant om te negeren. Dat gegeven kan er voor zorgen dat Siren meer wordt dan de zoveelste bovennatuurlijke serie. Veel zal natuurlijk afhangen van hoe de makers dit verhaal verder aanpakken en hoe de acteurs verder groeien in hun rol. De reeks moet gedragen worden door enkele jonge acteurs die niet direct een lange staat van dienst hebben en plots een hoofdrol toebedeeld hebben gekregen. Roe en Evans-Akingbola moeten die status nog duidelijk onder de knie krijgen, hun start is voor nu vrij aarzelend.

Hoofdrolspeelster Eline Powell (echte naam Pauwels) is een Vlaamse actrice die geboren is in Londen en daar ook woont, maar haar thuisbasis is Mechelen. Ze laat echter vanaf het eerste moment zien dat de rol van zeemeermin Ryn op haar lijf geschreven is. Ze kruipt in de huid van het zeemonster alsof ze dagelijks een bloeddorstig mormel moet spelen dat in enkele seconden kan uitgroeien van een onschuldig uitziend, onderzoekend en ontdekkend wezen tot een nietsontziend serpent.
Volg Siren (2018)
Vorige aflevering
The Toll of the Sea
The Toll of the Sea
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BadWolf
21 apr 2018 02:58 -
Heb de eerste vier afleveringen gezien en die zijn me wel bevallen. De afleveringen houden je vast tot je merkt het al weer afgelopen is... Snel de volgende aflevering.
Reageer
Siren (2018)