Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Premièredatum, trailer en poster voor Apple TV+'s nieuwe dystopische dramaserie Silo

Silo komt binnenkort naar Apple TV+. De streamingdienst heeft een premièredatum, teaser trailer en een poster vrijgegeven.

Met in de hoofdrollen Rebecca Ferguson, Common, Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, David Oyelowo, Rashida Jones en Tim Robbins, speelt de serie zich af in een dystopische toekomst waar de laatste 10.000 mensen op aarde in een gigantische silo wonen die honderden verdiepingen diep in de grond zit. De nieuwe science fiction-dramaserie is gebaseerd op de romancyclus van Hugh Howey. Er zijn tien afleveringen besteld.

Silo

Apple TV+ heeft in een persbericht meer over de nieuwe serie bekendgemaakt:

"Apple's Silo (voorheen aangekondigd als Wool), de nieuwe tiendelige dramaserie gebaseerd op Hugh Howey's New York Times bestseller-trilogie van dystopische romans, gaat op vrijdag 5 mei 2023 wereldwijd in première op Apple TV+. Silo is gemaakt door Graham Yost (Band of Brothers, Justified), een Emmy-genomineerde scenarioschrijver en showrunner. Morten Tyldum (Defending Jacob, Tom Clancy's Jack Ryan) is genomineerd voor een Academy Award en regisseert de eerste drie afleveringen.

Het drama, waarin de wereld wordt opgebouwd, heeft een ensemblecast onder leiding van Rebecca Ferguson (The White Queen), die ook als uitvoerend producent optreedt. Silo gaat in première met de eerste twee afleveringen, gevolgd door wekelijks een nieuwe aflevering, elke vrijdag tot 30 juni 2023 op Apple TV+.

Silo

Silo is het verhaal van de laatste tienduizend mensen op aarde, hun kilometers diepe huis dat hen beschermt tegen de giftige en dodelijke wereld daarbuiten. Niemand weet echter wanneer of waarom de silo is gebouwd en wie daar achter probeert te komen, krijgt fatale gevolgen. Ferguson speelt de rol van Juliette, een ingenieur, die antwoorden zoekt over de moord op een geliefde en op een mysterie stuit dat veel dieper gaat dan ze zich ooit had kunnen voorstellen, waardoor ze ontdekt dat als de leugens je niet doden, de waarheid dat wel doet.

De ensemblecast naast Ferguson bestaat uit Common (Hell On Wheels), Emmy-genomineerde Harriet Walter (The Spanish Princess), Chinaza Uche (Dickinson), Avi Nash (The Walking Dead), Critics Choice Award- en NAACP-winnaar David Oyelowo (The Girl Before), Emmy-genomineerde Rashida Jones (Parks and Recreation), Iain Glen (Game of Thrones) en Academy Award-winnaar Tim Robbins (Castle Rock).

Silo wordt geproduceerd voor Apple TV+ door AMC Studios en is gebaseerd op de romans van Hugh Howey. De serie wordt geproduceerd door Yost, Howey, Tyldum en Ferguson, naast Nina Jack, Fred Golan, Rémi Aubuchon en Ingrid Escajeda."

13225 Silo poster
Video on youtube
Vorige aflevering
Outside
Outside
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
15 maa 2023 23:03 -
Ziet er interessant uit! Gelijk toegevoegd aan mijn kijklijst.
Reageer
Silo