Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Joe Dempsie (Game of Thrones) en andere acteurs voegen zich bij het tweede seizoen van BBC's Showtrial

Joe Dempsie (Game of Thrones) en BAFTA-winnares Francesca Annis (Flesh and Blood (2020)) behoren tot de acteurs aan boord van seizoen twee van Ben Richards' BBC juridisch drama Showtrial.

Het tweetal voegt zich bij de eerder aangekondigde Adeel Akhtar (Sweet Tooth), Nathalie Armin (Home (2020)) en Michael Socha (The Gallows Pole) in het vijfdelige seizoen van Line of Duty-maker World Productions. Dempsie zal DI Miles Southgate spelen, terwijl Annis een personage genaamd Dame Harriet Kenny zal spelen.

14343 Joe Dempsie en Francesca Annis

Andere belangrijke castleden die vandaag bekend zijn gemaakt zijn Nina Toussaint-White (Bodyguard) en Fisayo Akinade (Heartstopper). Tom Padley (The Lost Pirate Kingdom), Kerrie Hayes (The English Game), Ali Khan (Everyone Else Burns), Daniel Kendrick (Mr Selfridge), Frankie Wilson (The Gold), Anna Próchniak (The Tattooist of Auschwitz), Anna Wilson Jones (Victoria), John Light (Father Brown (2013)), Aidan McArdle (Spy/Master), Daisy Badger (The Sandman), Flora Montgomery (The Crown), Pearce Quigley (Detectorists), John Marquez (Doc Martin), Anna Healy en Barney Fishwick (The Buccaneers) hebben ook rollen bemachtigd.

"Kijken naar de nieuwe cast die wordt toegevoegd is altijd een van de meest lonende elementen van het maken van een serie," zei Richards. "Het is echt een voorrecht om zulke gevarieerde en getalenteerde acteurs te hebben."

Het eerste seizoen van Showtrial werd in oktober 2021 uitgezonden op BBC One en had Tracy Ifeachor en Céline Buckens in de hoofdrollen. Het volgde een moordzaak die explodeert in het nationale bewustzijn en werd vorig jaar opgepikt door Sundance Now en Acorn TV voor de VS.

De synopsis voor seizoen twee, met een volledig nieuw verhaal en een nieuwe cast, luidt als volgt: "Wanneer de high-profile klimaatactivist Marcus Calderwood voor dood wordt achtergelaten in een gewelddadige hit and run, gebruikt hij zijn stervende momenten om zijn moordenaar te identificeren - een dienstdoende politieagent. Maar wie is deze naamloze 'agent X'? Wat onthult zijn eigen geschiedenis over de aard van trauma en wraak, en was Marcus' dood een onvoorzichtig ongeluk of een koelbloedige moord?"

De serie volgt de zaak vanaf de laatste ademtocht van het slachtoffer tot aan het eindoordeel van de jury en volgt de verwaande agent Justin Mitchell (Socha), de angstige advocaat met een reputatie voor het winnen van verloren zaken Sam Gill (Akhtar) en Leila Hassoun-Kenny (Armin), een strenge CPS-advocaat die de zaak tegen de verdachte leidt. De serie zal opnieuw de publieke verontwaardiging onderzoeken en zich afvragen wat er gebeurt als een rechtszaak gedomineerd wordt door controversiële kwesties.

"Ik ben zo'n fan van iedereen die hieraan meewerkt en kan niet wachten om het meeslepende script van Ben Richards met hen allemaal tot leven te brengen," zei Dempsie.

"Ben is een geweldige schrijver en ik vind het geweldig om het complexe personage van Dame Harriet Kenny tot leven te brengen", voegt Annis toe. "Ik was onder de indruk van de scripts en bleef gissen tot de laatste pagina."

Julia Ford (Safe) regisseert seizoen twee met Ken Horn (Line of Duty) als producent. Uitvoerende producenten zijn Simon Heath en Emma Luffingham voor World, dat eigendom is van ITV Studios, en Nawfal Faizullah voor de BBC. Showtrial wordt nu gefilmd in en rond Belfast en wordt gemaakt met steun van Northern Ireland Screen, in samenwerking met ITV Studios, dat ook de internationale distributie voor zijn rekening neemt.
Vorige aflevering
The Long Voyage
The Long Voyage
01x05
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Showtrial