Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Peter Rotthier geeft "Shooter (2016) - Seizoen 1 (DVD)" een 5.
Geschreven door Peter Rotthier op 5 Maart 2018.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Shooter (2016) - Seizoen 1 (DVD)

Soms vraagt een mens zich in deze moderne tijd af wat de meerwaarde is van de dvd-release van een serie. Zeker als die dvd naast de reguliere reeks geen enkel extraatje bevat om de fans van de serie tot aankoop te verleiden.

Shooter heeft als voordeel dat USA Network, de maker van deze actiereeks, zich bedient van Netflix om de reeks onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Abonnees kunnen zich, als ze dat willen, dan ook tot het einde der tijden vergapen aan de reeks. Voor hen is een dvd-release dus absoluut geen meerwaarde als er niets aan de schijfjes toegevoegd wordt zoals hier het geval is.

USA Network mikt met deze release dan ook op de niet-Netflix abonnees om nog wat zieltjes voor Shooter te winnen. Liefhebbers van Amerikaanse actiereeksen zullen zeker wel smullen van de tien afleveringen die het eerste seizoen van Shooter bevolken.

De reeks zelf is gebaseerd op een film uit 2007 en kampte bij zijn start met heel wat lanceringsproblemen. De pilot werd enkele keren uitgesteld nadat Amerika slachtoffer werd van enkele gruwelijke schietpartijen waardoor de uitgever telkens besloot om de lancering van de serie op te schuiven.

Shooter (2016)
© USA Network


Met dat in gedachten is het schrijven van dit epistel zo kort na een nieuwe schietpartij in een Amerikaanse school, niet direct een sinecure. Zoals de titel al zegt draait alles rond iemand die flink in de weer is met zijn wapentuig.

De ongelukkige gaat door het leven als Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe, Secrets and Lies), een scherpschutter die het oorlogsgeweld vaarwel heeft gezegd en samen met vrouwlief, Julie (Shantel VanSanten, One Tree Hill) en zijn dochter Mary een teruggetrokken leven leidt.
Op een dag krijgt hij bezoek van zijn overste, kolonel Isaac Johnson (Omar Epps, House M.D.) die hem wil inhuren om een moordaanslag op de president te verijdelen. Voor Swagger het einde van zijn rustig bestaan. Zijn opdracht verloopt namelijk niet zoals gepland en de man komt dik in de problemen.

Je zal nu wel denken dat we hier weer een voorgekauwde, typische Amerikaanse actiereeks voorgeschoteld krijgen. Gelukkig is Shooter meer dan actie en reactie. De personages en hun onderlinge relaties worden nauwkeurig uit de doeken gedaan en de kijker krijgt geregeld flashbacks te zien zodat hij meer en meer begrijpt van bepaalde acties die Swagger onderneemt.

Ook de manier waarop sommige scenes in beeld worden gebracht geven deze reeks een meerwaarde. De slow motion momenten van een kogelinslag, de manier waarop alles gepland en berekend wordt. Dit zijn dingen die van Shooter toch een reeks maken die het verdiend om bekeken te worden. Het zal ook wel niet voor niets zijn dat we van Shooter binnenkort een derde seizoen te zien zullen krijgen.

De reeks zelf kunnen we zonder probleem quoteren met een dikke acht. Van een dvd release verwachten we echter wel een bepaalde meerwaarde, in de vorm van extra’s, en die ontbreekt hier. Daardoor kunnen we jammer genoeg niet meer dan een vijf geven.
Volg Shooter (2016)
Vorige aflevering
Red Light
Red Light
03x13
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shooter (2016)