Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Horror komedieserie Shining Vale besteld door Starz

Shining Vale horrorkomedie met Courteney Cox, Greg Kinnear en Mira Sorvino krijgt Starz serie-order.

Het project dat van pilot naar serie is gegaan bij Starz heeft acht afleveringen gekregen.

Shining Vale volgt een disfunctioneel gezin dat van de stad naar een dorp verhuist en hun intrek neemt in een huis waar vreselijke wreedheden hebben plaatsgevonden. Maar niemand lijkt het op te merken, behalve Patricia 'Pat' Phelps (Cox, Cougar Town, foto), die ervan overtuigd is dat ze depressief of bezeten is - het blijkt dat de symptomen precies hetzelfde zijn. Pat is een voormalig 'wild kind' dat beroemd werd door het schrijven van een ranzige, in drugs en alcohol doordrenkte roman over empowerment van vrouwen (ook bekend als lady porn). Nu zeventien jaar verder is Pat schoon en nuchter maar totaal ontevreden. Ze heeft nog steeds haar tweede roman niet geschreven, ze kan zich de laatste keer dat ze seks heeft gehad met haar man (Kinnear, The Stand (2020) niet herinneren, en haar tienerkinderen bevinden zich in dat stadium waarin ze je dood wil hebben. Ze was een trouwe vrouw tot haar enige slip-up: ze had een verzengende affaire met de hete, jonge klusjesman die de gootsteen kwam repareren terwijl Terry aan het werk was. In een laatste wanhopige poging om hun huwelijk te redden, verzilveren zij en Terry al hun spaargeld en verhuizen het gezin van de 'crazy' stad naar een groot, oud huis in de buitenwijken met een eigen legendarisch verleden. Iedereen heeft zijn demonen, maar voor Pat Phelps kunnen ze wel eens echt zijn.



Mira Sorvino (The Expecting, foto) speelt Rosemary, die ofwel Pat's alter ego is, een gespleten persoonlijkheid, haar id, haar muze of een demon die haar probeert te bezitten. Merrin Dungey (Big Little Lies) speelt Kam, Pat's oudste vriend en boekredacteur. Gus Birney (Dickinson) en Dylan Gage (PEN15) spelen ook de hoofdrol als de tienerkinderen van Pat en Terry, Gaynor en Jake.



"Shining Vale is een slimme, huiveringwekkende en grappige serie die het verhaal vertelt van een gezin in verwarring dat plotseling leeft met een paranormaal persoon die het karakter van Courteney Cox helpt om haar groove terug te krijgen terwijl ze haar eigen geestelijke gezondheid in twijfel begint te trekken," zei Christina Davis, Starz President van Original Programming. "Deze groep getalenteerde acteurs, uitvoerende producenten en regisseurs combineert op briljante wijze komedie en horror in deze serie, wat een voorbeeld is van de toewijding van het netwerk om de vrouwelijke vertegenwoordiging op en buiten het scherm te verbeteren."

Wanneer de serie te zien zal zijn bij Starz is nog niet bekend gemaakt.
Vorige aflevering
Chapter 16: Redemption
Chapter 16: Redemption
02x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shining Vale