Shetland

8.2 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Nog twee seizoenen voor Shetland

Nog steeds is Shetland niet vrij van moordenaars. Dat betekent meer werk voor Jimmy Perez en zijn collega's bij Shetland PD.

Maar liefst twee seizoen, en geen einddatum in zicht, krijgt de misdaadserie Shetland erbij. BBC One heeft de serie, die zich bijna volledig afspeelt op de prachtige Britse eilanden Shetland, vernieuwd met een zesde en zevende seizoen, beide met elk zes afleveringen van een uur. Het zesde seizoen staat op het schema voor 2020 en het zevende voor 2021. De BBC heeft niet aangekondigd dat het zevende seizoen de allerlaatste gaat worden. Daarmee staat de deur wagenwijd open voor nog meer seizoenen.De serie is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves, en de verhalen hebben als decor en edelfigurant de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van de kust van Schotland. De bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. 's Winters is het er donker en koud en 's zomers komt de temperatuur vaak niet boven de twintig graden Celsius. Jimmy Perez (Douglas Henshall) is de plaatselijke politie-inspecteur die samen met zijn team, met onder andere Alison O’Donnell als Tosh en Steven Robertson als Sandy, de misdaden gepleegd op de eilanden oplost.

Gaynor Holmes, hoofdredacteur van BBC Drama, Schotland, zegt: "We zijn echt trots op Shetland, de misdaadserie die onder leiding van DI Perez en zijn team enorm populair is bij het publiek in zowel Schotland als de rest van het Verenigd Koninkrijk. BBC One kijkers zijn ingesteld op de niet te missen serie van David Kane wanneer deze volgend jaar terugkeert."

Kate Bartlett, uitvoerend producent, Silverprint Pictures, zegt: "Ik ben zo blij om nog twee seizoenen van Shetland te maken voor de BBC, met onze geweldige Schotse cast en crew. David Kane creëert onderscheidende en emotioneel complexe verhalen die zich ontvouwen tegen de verbluffende en suggestieve landschappen van Shetland, met DI Jimmy Perez (Douglas Henshall) in het hart van dit alles."

Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
05x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

NPO2 gaat vanaf juni het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Shetland uitzenden. Alle vijf seizoenen zijn al beschikbaar bij NPO Plus.
Vandaag, 15:00
Apple TV+ werkt aan een reboot van de Amerikaanse kinderserie Fraggle Rock van Jim Henson uit 1983.
Vandaag, 14:00
De laatste afleveringen van het vijfde seizoen van Las Chicas Del Cable en daarmee ook de laatste van de Spaanse dramaserie verschijnen in juli op Netflix.
Vandaag, 13:00
Er zijn drie series vernieuwd, een Australische dramedy, een Amerikaanse dramedy en een Amerikaanse sitcom.
Vandaag, 12:00
1
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De serie over het karakter Lisbeth Salander, bedacht door Stieg Larsson voor de Millenium boeken, gaat in productie bij Amazon.
Vandaag, 10:00
1