Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Nog twee seizoenen voor Shetland

Nog steeds is Shetland niet vrij van moordenaars. Dat betekent meer werk voor Jimmy Perez en zijn collega's bij Shetland PD.

Maar liefst twee seizoen, en geen einddatum in zicht, krijgt de misdaadserie Shetland erbij. BBC One heeft de serie, die zich bijna volledig afspeelt op de prachtige Britse eilanden Shetland, vernieuwd met een zesde en zevende seizoen, beide met elk zes afleveringen van een uur. Het zesde seizoen staat op het schema voor 2020 en het zevende voor 2021. De BBC heeft niet aangekondigd dat het zevende seizoen de allerlaatste gaat worden. Daarmee staat de deur wagenwijd open voor nog meer seizoenen.De serie is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves, en de verhalen hebben als decor en edelfigurant de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van de kust van Schotland. De bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. 's Winters is het er donker en koud en 's zomers komt de temperatuur vaak niet boven de twintig graden Celsius. Jimmy Perez (Douglas Henshall) is de plaatselijke politie-inspecteur die samen met zijn team, met onder andere Alison O’Donnell als Tosh en Steven Robertson als Sandy, de misdaden gepleegd op de eilanden oplost.

Gaynor Holmes, hoofdredacteur van BBC Drama, Schotland, zegt: "We zijn echt trots op Shetland, de misdaadserie die onder leiding van DI Perez en zijn team enorm populair is bij het publiek in zowel Schotland als de rest van het Verenigd Koninkrijk. BBC One kijkers zijn ingesteld op de niet te missen serie van David Kane wanneer deze volgend jaar terugkeert."

Kate Bartlett, uitvoerend producent, Silverprint Pictures, zegt: "Ik ben zo blij om nog twee seizoenen van Shetland te maken voor de BBC, met onze geweldige Schotse cast en crew. David Kane creëert onderscheidende en emotioneel complexe verhalen die zich ontvouwen tegen de verbluffende en suggestieve landschappen van Shetland, met DI Jimmy Perez (Douglas Henshall) in het hart van dit alles."

Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
05x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_xanticha
03 jan 2021 18:59 -
mooie serie met duidelijke lijn in de verhalen ,prima vertolking van alle personages.
kijk al uit naar de volgende
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
Vandaag, 10:00
Ook in de week van 26 juli tot en met 1 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 30 van 2021.
Vandaag, 09:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 11:00
3
Netflix heeft een foto gedeeld van Imelda Staunton (Trying) in de rol van Queen Elizabeth II. Ze vervult de rol in het vijfde en zesde seizoen.
Gisteren, 09:00
Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 14:00