Shetland

8.2 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Nog twee seizoenen voor Shetland

Nog steeds is Shetland niet vrij van moordenaars. Dat betekent meer werk voor Jimmy Perez en zijn collega's bij Shetland PD.

Maar liefst twee seizoen, en geen einddatum in zicht, krijgt de misdaadserie Shetland erbij. BBC One heeft de serie, die zich bijna volledig afspeelt op de prachtige Britse eilanden Shetland, vernieuwd met een zesde en zevende seizoen, beide met elk zes afleveringen van een uur. Het zesde seizoen staat op het schema voor 2020 en het zevende voor 2021. De BBC heeft niet aangekondigd dat het zevende seizoen de allerlaatste gaat worden. Daarmee staat de deur wagenwijd open voor nog meer seizoenen.De serie is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves, en de verhalen hebben als decor en edelfigurant de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van de kust van Schotland. De bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. 's Winters is het er donker en koud en 's zomers komt de temperatuur vaak niet boven de twintig graden Celsius. Jimmy Perez (Douglas Henshall) is de plaatselijke politie-inspecteur die samen met zijn team, met onder andere Alison O’Donnell als Tosh en Steven Robertson als Sandy, de misdaden gepleegd op de eilanden oplost.

Gaynor Holmes, hoofdredacteur van BBC Drama, Schotland, zegt: "We zijn echt trots op Shetland, de misdaadserie die onder leiding van DI Perez en zijn team enorm populair is bij het publiek in zowel Schotland als de rest van het Verenigd Koninkrijk. BBC One kijkers zijn ingesteld op de niet te missen serie van David Kane wanneer deze volgend jaar terugkeert."

Kate Bartlett, uitvoerend producent, Silverprint Pictures, zegt: "Ik ben zo blij om nog twee seizoenen van Shetland te maken voor de BBC, met onze geweldige Schotse cast en crew. David Kane creëert onderscheidende en emotioneel complexe verhalen die zich ontvouwen tegen de verbluffende en suggestieve landschappen van Shetland, met DI Jimmy Perez (Douglas Henshall) in het hart van dit alles."

Vorige aflevering
Episode 6
05x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

In april verschijnt de nieuwe misdaadserie Home Before Dark bij Apple TV+.
Vandaag, 13:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 12:00
De serie Amazing Stories (2020) gaat binnenkort in première bij Apple TV+. Het is een nieuwe versie van de anthologieserie uit de jaren 80 van Steven Spielberg, die destijds bij NBC te zien was.
Vandaag, 11:00
De 26ste Screen Actors Guild Awards zijn op 19 januari uitgereikt. Wij hebben de winnaars voor je op een rijtje gezet.
Vandaag, 10:00
Awkwafina is Nora from Queens, Tosh.0, Insecure, JETT, Warrior (2019), Sorry For Your Loss, Limetown, Dollface en Wu-Tang: An American Saga en The World According to Jeff Goldblum. Deze en meer series in het weekoverzicht van 13 tot en met 19 januari.
Vandaag, 09:00
Watchmen (2019) is een Amerikaanse superheldenserie van de zender HBO. De serie ging in première in oktober 2019.
Gisteren, 12:00
1