Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vijfde seizoen misdaadserie Shetland bij NPO Start Plus

Shetland is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première in maart 2013. Eerder dit jaar is het vijfde seizoen verschenen.

Deze BBC-serie is gebaseerd op een reeks thrillers van de succesvolle misdaadschrijfster Ann Cleeves. De verhalen hebben als decor de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van Schotland. Dit is een gebied waar de winters lang en koud zijn en waar de bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen.

Jimmy Perez (Douglas Henshall) is een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter Cassie (Erin Armstrong). Perez is iemand die nooit teveel zegt maar wel natuurlijk gezag uitstraalt: een combinatie van eigenschappen die hem bij het oplossen van misdrijven goed van pas komt.

Aan de start van het vijfde seizoen spoelt er een hand aan op een van de stranden, waarna er een zak met meer lichaamsdelen wordt gevonden. Het slachtoffer blijkt een Nigeriaanse immigrant te zijn die in Schotland op zoek was naar zijn zus. Het vijfde seizoen van Shetland is vanaf 13 december in zijn geheel te zien bij NPO Start Plus. Het seizoen is vanaf 6 januari 2020 ook wekelijks te volgen op NPO 1 Extra.

Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
05x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_d_wuyten
29 nov 2019 10:39 -
Hopelijk ook snel te zien op de Vlaamse televisie.
Reageer

Laatste nieuws

De nieuwe Britse mini-serie The Beast Must Die zal worden uitgezonden door AMC. Later dit jaar zal de serie bij zowel AMC als AMC+ in première gaan.
Vandaag, 09:00
Emma Thompson speelt in Years and Years een controversiële politica en is nu nog terug te kijken via NPO Plus.
Gisteren, 13:00
De streamingservice CBS All Access zal vanaf begin maart verdergaan onder de naam Paramount+.
Gisteren, 12:00
2
De geplande Arrowverse crossover tussen onder andere Batwoman en Superman & Lois gaat niet door. De laatste krijgt wel een speciale première, waardoor The Flash (2014) een week later begint.
Gisteren, 10:56
Alle afleveringen van de Amerikaanse komedieserie The Muppet Show zullen eind volgende maand verschijnen bij Disney+.
Gisteren, 10:00
2
Nog iets langer dan een maand, dan zullen de laatste zes afleveringen van het tiende seizoen van The Walking Dead worden uitgezonden. FOX brengt nu een trailer uit.
Gisteren, 09:00
1