Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vijfde seizoen misdaadserie Shetland bij NPO Start Plus

Shetland is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première in maart 2013. Eerder dit jaar is het vijfde seizoen verschenen.

Deze BBC-serie is gebaseerd op een reeks thrillers van de succesvolle misdaadschrijfster Ann Cleeves. De verhalen hebben als decor de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van Schotland. Dit is een gebied waar de winters lang en koud zijn en waar de bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen.

Jimmy Perez (Douglas Henshall) is een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter Cassie (Erin Armstrong). Perez is iemand die nooit teveel zegt maar wel natuurlijk gezag uitstraalt: een combinatie van eigenschappen die hem bij het oplossen van misdrijven goed van pas komt.

Aan de start van het vijfde seizoen spoelt er een hand aan op een van de stranden, waarna er een zak met meer lichaamsdelen wordt gevonden. Het slachtoffer blijkt een Nigeriaanse immigrant te zijn die in Schotland op zoek was naar zijn zus. Het vijfde seizoen van Shetland is vanaf 13 december in zijn geheel te zien bij NPO Start Plus. Het seizoen is vanaf 6 januari 2020 ook wekelijks te volgen op NPO 1 Extra.

Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
07x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_d_wuyten
29 nov 2019 10:39 -
Hopelijk ook snel te zien op de Vlaamse televisie.
Reageer
Shetland