Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Ashley Jensen vervangt hoofdrolspeler Douglas Henshall in Shetland

Voorafgaand aan het zevende seizoen van Shetland werd aangekondigd dat Douglas Henshall de serie en zijn rol als DI Jimmy Perez zou verlaten, maar dat de serie zonder hem verder zou gaan.

Nu weten we eindelijk wie de cast in het achtste seizoen zal gaan leiden. Ashley Jensen, bekend van onder andere After Life, Ugly Betty en Extras, is officieel gecast in de serie als nieuwe DI Ruth Calder. DI Calder is een geboren Shetlander die terugkeert naar de eilanden na twintig jaar te hebben gewerkt voor de Met (the Metropolitan Police) in Londen.

Er is bekend gemaakt dat Jensen's personage nauw zal samenwerken met Alison O'Donnell's DS Alison 'Tosh' McIntosh, terwijl ook de terugkeer is bevestigd van Steven Robertson als Sandy, Lewis Howden als Billy en Anne Kidd als Cora.



Over de rol in de serie zei Jensen (foto): "Ik ben dolblij dat ik in Shetland meedoe als DI Ruth Calder. Het is zo'n enorm succesvolle serie en ik ben me ervan bewust dat ik grote taken te vervullen heb sinds het vertrek van DI Perez, die zeer geliefd was bij de fans van de serie."

Ze vervolgde: "Er zal een andere dynamiek zijn met Ruth onder de vaste personages en een paar nieuwe interessante personages om van te genieten. Maar de integriteit van de serie en de wereld die is gecreëerd, zullen dezelfde toon behouden als de afgelopen zeven seizoenen. Het is een voorrecht om gevraagd te worden om deze serie in een nieuw hoofdstuk te leiden. Ik kan niet wachten om weer in Schotland te werken. Ik heb het gemist!"

Gaynor Holmes, hoofdredacteur van de BBC, zei ondertussen: "Ik ben absoluut verheugd dat Ashley zich bij de stellaire cast van Shetland voegt. Ashley is een internationaal bekende en geliefde actrice en we kunnen niet wachten om haar in de Shetland familie te verwelkomen als het filmen in het voorjaar begint."

Het einde van het zevende seizoen van Shetland betekende het einde van Jimmy's carrière als detective, nadat hij een man had bevrijd die op het punt stond te worden uitgeleverd aan Amerika en mogelijk ter dood veroordeeld zou worden, maar waarvan hij geloofde dat hij onschuldig was.

Vooruitlopend op Shetland seizoen acht zal Jensen te zien zijn in Mayflies, een ander BBC-drama met Martin Compston (Line of Duty) en Tony Curran (Your Honor (US)).

Het nieuwe seizoen zal vanaf het voorjaar volgend jaar op de Shetland-eilanden en in heel Schotland filmen en later in 2023 in première gaan.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
08x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Sproet2jes
26 nov 2022 10:15 - 06 jan 2023 10:55
Zal mij benieuwen. Ashley Jensen ken haar alleen van de serie Agatha Raisin. Misschien verrast ze me..
Reageer
avatar_hansx
28 nov 2022 23:59 -
In ieder geval blij dat de serie niet ophoudt. Vond hem geweldig. Of hij net zo goed blijft, zien we volgend jaar wel weer.
Reageer
avatar_mvdl85
05 jan 2023 21:39 -
Dan kunnen ze die serie beter stoppen dit slaat nergens op
Reageer
avatar_Ventje141
06 jan 2023 15:23 -
Heel jammer dat Douglas Henshell de serie heeft verlaten. Hij was echt het hart van deze serie. Ik ben wel heel benieuwd hoe Ashley Jensen het gaat doen. Ik kende haar ook alleen van Agatha Raisin, maar ze heeft me verrast in de serie Mayflies. Een echte aanrader!
Reageer
Shetland