Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Sherlock - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 5 Oktober 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Sherlock - Seizoen 2

Het tweede seizoen van Sherlock doet het bijna onmogelijke: nog beter zijn dan het eerste seizoen. Opnieuw bestaat het seizoen uit drie speelfilms van anderhalf uur en opnieuw zijn deze gebaseerd op verschillende verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. In het hedendaagse Londen zetten de briljante maar asociale Sherlock en zijn steun en toeverlaat Dr. John Watson hun avonturen voort. Met veel humor en nog meer spanning.

In de eerste aflevering, A Scandal in Belgravia, worden Sherlock Holmes en Dr. John Watson op Buckingham Palace uitgenodigd door Mycroft (Mark Gatiss), Sherlocks broer. De nationale veiligheid is in gevaar en de sleutel tot het oplossen van dit probleem is Irene Adler (Lara Pulver, True Blood). Met de introductie van Adler, de enige vrouw waar Sherlock Holmes een zwak voor heeft, is ook het laatste belangrijke karakter uit de boeken geïntroduceerd. Het geeft de aflevering een licht-erotisch tintje. Uiteraard blijken de dingen ingewikkelder dan ze in eerste instantie lijken.

De tweede aflevering, The Hounds of Baskerville, ontwikkelt zich als een spannende thriller. Zoals de titel doet vermoeden gaan Sherlock en Dr. Watson op zoek naar honden, of beter gezegd, genetisch gemanipuleerde monsters. In eerste instantie nam hij de zaak vooral aan uit verveling. Verhaaltechnisch is de aflevering misschien wel de minste uit de serie, maar de constant aanwezige spanning maakt dit meer dan goed. The Hounds of Baskerville is een van de beste thrillers van de laatste tijd.

De afsluitende aflevering, The Reichenbach Fall, brengt opnieuw een confrontatie met Moriarty (Andrew Scott), de aartsvijand van Sherlock. Moriarty steelt de kroonjuwelen (bijna) en speelt vervolgens een spel met de twee helden. Deze aflevering zit zo sterk in elkaar, dat meer onthullingen de verrassingen zouden verpesten. Scott heeft het duidelijk naar z’n zin als Moriarty, wat veel toevoegt aan het waanzinnige karakter dat hij eigenlijk al is.

Benedict Cumberbatch heeft inmiddels naam voor zichzelf gemaakt. Alleen al in 2013 is hij te zien in blockbusters als Star Trek: Into Darkness en The Hobbit: The Desolation of Smaug en Oscar-kandidaten The Fith Estate, August: Osage County en Twelve Years a Slave. Toch blijft Sherlock zijn briljantste creatie. Zijn deductieve vermogen en autistische trekjes zitten in het karakter, maar het is Cumberbatch die met perfecte timing weet te overtuigen. De komische momenten komen meestal naar aanleiding van zijn opmerkingen.

Martin Freeman, ooit optredend in de Britse The Office, doet het niet veel slechter. Zijn Dr. Watson ondersteunt Cumberbatch op de juiste manier; ook zijn reacties getuigen van komisch talent. Freeman zal misschien herinnerd worden als Bilbo uit The Hobbit-trilogie, persoonlijk denk ik dat zijn gloriemomenten in Sherlock te vinden zijn. De serie geeft hem net iets meer ruimte om het karakter zich eigen te maken.

Ook dit seizoen valt weer op door de visuele stijl. De gedachten van Sherlock worden met behulp van camera, voice-over en tekstjes in beeld razendsnel geordend. In The Hounds of Baskville participeert de camera zo nu en dan als de ogen van 'het monster' in de actie. Een techniek die niet nieuw is, maar hier tot perfectie wordt uitgevoerd. De snelle montage houdt het tempo erin; een saai moment is in Sherlock nooit te vinden.

Sherlock is een van de beste series van de laatste jaren. Daarnaast behoren de losse afleveringen tot de betere films. De drie afleveringen bewijzen dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Wat mij betreft kan seizoen 3 niet snel genoeg komen.
Volg Sherlock
Vorige aflevering
The Final Problem
The Final Problem
04x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sherlock