Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Pascal Jans geeft "She-Hulk: Attorney at Law - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Pascal Jans op 23 Oktober 2022.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

She-Hulk: Attorney at Law - Seizoen 1

Het is voor ons vanzelfsprekend om bij een geschil een advocaat in de arm te nemen. Maar wat doe je als je iemand met superkrachten bent? Marvel biedt de oplossing. Als je jezelf groen en geel aan iemand ergert: meld je bij She-Hulk: Attorney at Law.

In She-Hulk: Attorney at Law van Marvel Studios heeft Jennifer Walters (Tatiana Maslany, Orphan Black) een gecompliceerd leven. Ze is een alleenstaande, dertigjarige advocate die gespecialiseerd is in bovenmenselijke rechtszaken, maar ook een groene, twee meter lange en supersterke Hulk.

Jennifer Walters zit lekker in de auto bij te kletsen met haar neef Bruce –de Hulk– Banner (Mark Ruffalo, I Know This Much Is True). Als ze een ongeluk krijgen komt Jennifer in aanraking met het bloed van Bruce waardoor ze zijn superkrachten erft. Bruce weet als geen ander wat dit voor je persoonlijke leven kan betekenen. Hij besluit haar te helpen bij het onder controle krijgen van haar woede-uitbarstingen.

Jennifer pakt na enige tijd haar oude leventje als advocate weer op. Ze gaat ervanuit dat ze niet meer zal veranderen in haar alter ego She-Hulk. Totdat tijdens haar betoog in de rechtszaal Titania (Jameela Jamil, The Good Place) komt binnenvallen en Jennifer genoodzaakt is om voor het eerst in het openbaar in She-Hulk te veranderen. Ze beseft dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

De eerste aflevering kon mij nog prima vermaken, maar het plezier nam met elke aflevering af.

Ik had zo gehoopt dat Marvel met het personage She-Hulk een succesvolle serie had weten te maken, maar helaas is voor mij het tegendeel waar. Laat ik positief beginnen door Marvel te prijzen voor het op een originele wijze aanvliegen van de serie. Het was heel makkelijk geweest om met dit personage een actie-serie te maken waarin She-Hulk volledig los had kunnen gaan.

In plaats daarvan is het een combinatie van drama en komedie geworden. Ik vind dat dit totaal niet uit de verf komt. Als het je al lukt om de rode draad in de serie te ontdekken, dan nog blijft het een warrige aaneenschakeling van afleveringen.

De eerste aflevering kon mij nog prima vermaken, maar het plezier nam met elke aflevering af. Jennifer zegt op een gegeven moment gekscherend tegen de kijkers dat dit toch haar serie is? In de serie is het bedoelt als grap, maar je kunt er inderdaad vraagtekens bij plaatsen.

Ik kreeg af en toe het idee dat de serie een platform is geworden voor cameo’s van leuke of geliefde personages. Dit heeft als gevolg dat She-Hulk zelf een beetje ondergesneeuwd raakt in bepaalde afleveringen en dat daardoor de samenhang tussen afleveringen ontbreekt. Personages die Jennifer ondersteunen zijn het noemen niet waard en tot slot is er veel commentaar geweest op de CGI van She-Hulk. De kwaliteit had beter gekund, maar zelf vond ik dat niet storend.

She-Hulk: Attorney at Law
© Disney+


Er zijn wel degelijk lichtpuntjes te benoemen. Zo vind ik dat de minpunten van de serie absoluut niet te wijten zijn aan de hoofdrolspeelster. Zij zet een puike acteerprestatie neer en is wat mij betreft prima gecast als Jennifer Walters. Ze heeft een goed gevoel voor humor en tijdens het doorbreken van de vierde wand (in de camera kijken en rechtstreeks met de kijker communiceren) krijg je als kijker alleen bij deze momenten een voorzichtige glimlach op je gezicht.

Daarnaast valt het Marvel te prijzen dat zij zichzelf op de hak durven te nemen en over voldoende zelfspot beschikken. Tot slot zijn er door de serie heen diverse cameo’s die voor leuke momenten zorgen en veelal het hoogtepunt van een aflevering zijn.

Ik werd zelf heel enthousiast van het personage dat richting het eind van de serie wordt geherintroduceerd. Het is voor mij een duivels dilemma om de naam niet te spoilen, maar de oplettende kijker heeft dit personage in de trailer al voorbij zien komen.

De recente Marvel-series presteren wat mij betreft ondermaats en She-Hulk is hierop geen uitzondering. Als Marvel deze trend voortzet dan beloofd dat niet veel goeds voor de toekomst. Ik vrees dan het ergste voor de ooit zo geprezen succesreeks. Desalniettemin behoud ik goede hoop voor het volgende nieuwe project van Marvel: Secret Invasion. Ik hoop voor zowel Marvel als voor ons dat deze serie niet zal gaan teleurstellen. Aan de cast zal het waarschijnlijk niet liggen.
Video on youtube
Volg She-Hulk: Attorney at Law
Vorige aflevering
Whose Show Is This?
Whose Show Is This?
01x09
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_BlackBiker
24 okt 2022 11:36 -
De eerste aflevering, met Bruce Banner, vond ik verrassend leuk. Dat was een zeer geslaagde komedie. Daarna werd het snel minder. Onduidelijk was waar het verhaal nou eigenlijk naar toe ging en de "vierde muur doorbreking" werd bij tijd en wijle zelfs wat vermoeiend.
Zeker de laatste aflevering was wat dat betreffend ongetwijfeld zeer leuk bedoeld, maar bij mij kwam dat niet echt over.

Het enige echte pluspunt aan deze serie is Tatiana Maslany en ik hoop van harte dat ze in de toekomst wat betere keuzes gaat maken. Want na Orphan Black is dit toch echt een flinke degradatie.
Reageer
avatar_Flash
24 okt 2022 13:48 -
Ik deel je vrees voor de MCU. De kwaliteit van de series is nogal wisselend en ook qua films beviel mij niet alles even goed. Hopen dat de stijgende lijn weer wordt ingezet.

She-Hulk had wat leuke elementen, maar ik heb mij teveel geërgerd aan de CGI en het breken van de vierde muur. Ik hoop dat Maslany als She-Hulk nog in de wat serieuzere series/films te zien zal zijn. Ben benieuwd hoe dat is.
Reageer
avatar_JanWillemK
24 okt 2022 16:50 - 24 okt 2022 16:54
Dit is weer zo'n mooi voorbeeld van een serie waarbij een extreem goede actrice een serie niet kan redden wanneer het verhaal verschrikkelijk is.
De schrijfsters hielden zich teveel bezig met het pesten van "internet-trollen", waarbij de kritiek van de kijkers vaak nog terecht was want waarom zou je anders een score hebben van 34% op Rotten Tomatoes en een 5.1 op IMDb.

Ik heb afleveringen 1, 2 en 9 (finale) gezien waarbij ik wel meerdere reviews gezien/gelezen heb van de overige afleveringen, en ik ben blij dat ik mijn tijd hier verder niet aan heb verspild.
Reageer
avatar_Faceman
24 okt 2022 17:17 -
Heb de serie ondanks alles wel uitgekeken en zeg eerlijk als Maslany niet de 'hoofdrol' zou hebben gespeeld was ik waarschijnlijk al na 3 afleveringen gestopt.
Reageer
She-Hulk: Attorney at Law