She-Hulk: Attorney at Law

7.1 / 10
30 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Helgoned geeft "She-Hulk: Attorney at Law - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Helgoned op 29 augustus 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

She-Hulk: Attorney at Law - Eerste aflevering

She-Hulk: Attorney at Law is een grappige Disney+ Marvel-serie die zichzelf niet serieus neemt in de eerste aflevering.

Op Disney+ ging op 18 augustus 2022 de serie rond het groene vrouwelijke supermens in première. Het is zeker niet de eerste televisieserie die gebaseerd is op een karakter uit het Marvel universum, het betreft hier zelfs nummer acht in de rij. Omdat ik zelf ben opgegroeid met The Incredible Hulk op televisie, was ik benieuwd naar wat producent en schrijfster Jessica Gao (van series als Silicon Valley en Robot Chicken) had ontwikkeld.

She-Hulk: Attorney at Law
© Disney+


Jennifer Walters (Tatiana Maslany, Orphan Black) is een advocate voor het openbaar ministerie die in de eerste aflevering aan ons als kijkers vertelt hoe zij aan haar superkrachten komt. Jennifer en haar neef Bruce -de Hulk- Banner (Mark Ruffalo, I Know This Much Is True) krijgen een auto-ongeluk. Terwijl zij Bruce in veiligheid brengt raakt ze besmet met zijn bloed en wordt een Hulk. In het geheime laboratorium in Mexico leert Bruce Banner haar vervolgens hoe ze met haar superkrachten moet omgaan.

Jennifer is echter niet geïnteresseerd in een carrière als superheld en besluit om terug te gaan naar de rechtszaal. In de eerste rechtszaak die we van haar zien, wordt ze meteen geconfronteerd met Titania (Jameela Jamil, The Good Place) een social media influencer met geweldige krachten. Met die krachten vernielt ze door een muur in de rechtszaal en verstoort de zaak van Jennifer, iets dat She-Hulk uiteraard niet mag laten gebeuren.

She-Hulk: Attorney at Law
© Disney+


Deze eerste aflevering introduceert het hoofdpersonage en de achtergrond van haar speciale karakter. De serie valt prima te bekijken zonder dat je de bioscoopfilms over de Hulk of The Avengers hebt gezien. De afleveringen duren een half uur en het seizoen zal in totaal negen afleveringen tellen. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op Disney+. De start van de serie kijkt in ieder geval lekker weg.

Het tempo is goed en de eerste aflevering getiteld A Normal Amount of Rage, bevat leuke humor.

Het tempo is goed en de eerste aflevering getiteld A Normal Amount of Rage, bevat leuke humor. Daarmee neemt de serie zichzelf niet al te serieus. Een deel van de Marvel fans zal She-Hulk daardoor wellicht te lichtvoetig vinden, maar ik heb me er niet aan gestoord. Wat mij echter niet echt overtuigde waren de speciale effecten, zelfs voor een televisieserie waren die niet echt goed te noemen. Misschien dat dit bij de aankleding van de totale serie blijkt te horen, maar ik vond dat tegenvallen. Dat wordt gecompenseerd door het verhaal, de actie en vooral de humor van deze eerste aflevering. Een grappige start, de rest van de serie ga ik daarom ook bekijken.
Video on youtube
Volg She-Hulk: Attorney at Law
Vorige aflevering
Just Jen
Just Jen
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_E71
29 aug 2022 19:18 -
Disney verneukt het hele Marvel universum, evenals Star Wars
Reageer
avatar_Karzal
30 aug 2022 12:24
Mwah, er zitten nog wel een aantal goede series/films tussen. Geldt voor beide franchises, trouwens.

She-Hulk vind ik nog te vroeg om te kunnen beoordelen, echter. Het heeft zowel goede als slechte elementen.
Reageer
avatar_BlackBiker
30 aug 2022 15:37 -
Ik vond het, als niet Marvel fan, heerlijk lichtvoetig. Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen, ook bij aflevering 2. Neem het niet te serieus en dan is het een hele geinige serie. Effecten kunnen inderdaad beter.
Reageer
She-Hulk: Attorney at Law