Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Startdatum tweede seizoen fantasyserie Shadow and Bone

Het tweede seizoen van Netflix' fantasyserie Shadow and Bone start op donderdag 16 maart 2023.

Samen met de aankondiging van de datum heeft de streamer verschillende beelden van het nieuwe seizoen vrijgegeven, evenals informatie voor fans van schrijvers, uitvoerende producenten en showrunners Eric Heisserer en Daegan Fryklind, en auteur/uitvoerend producent Leigh Bardugo. Hier is wat het nieuwe seizoen in petto heeft.

Heisserer:

"Het mooiste aan seizoen twee is dat we het verhaal van deze personages, die we aan het eind van het eerste seizoen in een hachelijke positie achterlieten, verder kunnen zetten. Er is veel potentieel voor hen dit seizoen. Ze moeten de gevolgen van hun daden onder ogen zien, en onderweg ontmoeten ze nieuwe mensen. De Grishaverse breidt ook uit in dit seizoen, zowel in mythologie als in personages. Daarbij breiden we de wereld uit, gaan we naar nieuwe locaties, bezoeken we Novyi Zem en Shu Han, en die zijn allemaal integraal onderdeel van het verhaal."

Shadow and Bone

Fryklind:

"We zijn dit seizoen ook dieper ingegaan op de mythologie van de versterkers, maar ook op de maker van de versterkers, Morozova, wie hij was, wat zijn achtergrond is en hoe hij in deze wereld past. We gaan naar buiten en gaan dieper."

Bardugo:

"Ik denk dat de lezers onze schrijvers nu net zo vertrouwen als ik. Dit seizoen kon ik een stap terug doen en de serie meer in hun handen leggen. Ik denk dat toen we aan het eerste seizoen begonnen, veel mensen zeiden: "Het is onmogelijk. Het kan niet gedaan worden. Waarom zou je Shadow and Bone en Six of Crows samenbrengen?" En ik denk dat we nu dat vertrouwen hebben. En ik denk dat het heel, heel spannend voor ze wordt om te zien hoe dat vertrouwen zich uitbetaalt in seizoen twee. Elk deel van de Grishaverse komt in het spel. We krijgen een aantal ongelooflijke nieuwe personages te zien. We gaan personages zien die met elkaar omgaan, met elkaar op zoek gaan, met elkaar vechten en lachen, die we in de boeken nooit samen hebben gezien. En ik denk dat dat uniek is aan deze show. Lezers zullen niet alleen verrast worden door de manier waarop deze verhaallijnen op elkaar botsen, ze zullen nooit weten waar de volgende stap vandaan komt - en dat was eigenlijk een plezier voor mij omdat ik verrast werd door mijn eigen verhalen."

En hier is de officiële synopsis voor het tweede seizoen:

Alina Starkov is op de vlucht. Een baken van hoop voor sommigen en een vermoedelijke verrader voor anderen, is ze vastbesloten om de Shadow Fold ten val te brengen en Ravka te redden van de ondergang. Maar generaal Kirigan is teruggekeerd om af te maken waar hij aan begonnen is. Gesteund door een angstaanjagend nieuw leger van schijnbaar onverwoestbare schaduwmonsters en angstaanjagende nieuwe rekruten van de Grisha, is Kirigan gevaarlijker dan ooit. Om een kans te maken tegen hem, verzamelen Alina en Mal hun eigen machtige nieuwe bondgenoten en beginnen aan een continentale reis om twee mythische wezens te vinden die haar krachten zullen versterken. Terug in Ketterdam moeten de Kraaien nieuwe allianties smeden terwijl ze vechten tegen oude rivalen en nog oudere wrok die niet alleen hun plaats in de Barrel bedreigen, maar ook hun eigen leven. Als de kans op een dodelijke overval op hun pad komt, komen de Kraaien opnieuw in botsing met de legendarische Zonnesommelier.

Video on youtube
Vorige aflevering
No Funerals
No Funerals
02x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shadow and Bone