Sex Education

8,0 / 10
51 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Thomas ten Veldhuijs geeft "Sex Education - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 6 februari 2020.
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Sex Education - Seizoen 2

De titel van de serie is denk ik de best mogelijke omschrijving van de serie Sex Education. Het thema ‘seks’ staat namelijk overduidelijk centraal in de serie. In het kort gaat de serie over Otis (Asa Butterfield, onder andere bekend van Merlin) die samen met een schoolgenoot adviezen geeft aan zijn schoolgenoten op het gebied van seks. Hierdoor ontstaan er genoeg pijnlijke situaties, maar het weet de serie ook luchtig en fris te houden.

Hoe Otis er op is gekomen om deze seksadviezen te geven, wordt duidelijk in het eerste seizoen van Sex Education uitgelegd. In het eerste seizoen komt er naar voren dat de moeder van Otis zelf een professioneel adviseur op het gebied van seks is. Daar heeft Otis enorm veel kennis door opgedaan en mensen in zijn omgeving zien daar wel mogelijkheden in. Een klasgenoot van hem, Meave (Emma Mackey), weet hem over te halen om schoolgenoten adviezen te geven in ruil voor geld. Het tweede seizoen borduurt hier meteen op door.

In het begin van het tweede seizoen lijkt het allemaal goed te gaan. Otis heeft een vriendinnetje, zijn moeder heeft een nieuwe relatie en zijn beste vriend Eric (Ncuti Gatwa, onder andere bekend van Stonemouth) heeft ook niets te klagen. Echter blijkt toch niet alles koek en ei te zijn. Het is snel duidelijk dat de relaties van zowel Otis als zijn moeder niet geheel soepel lopen.

Verder ontstaan er nieuwe problemen bij andere personages. Adam (Connor Swindells, onder andere bekend van Jamestown), die erg hecht was geworden met Eric, zit op de militaire school. Eric krijgt een nieuwe liefde, maar Adam is nog niet geheel uit zijn hoofd. Meave haar moeder komt terug in haar leven en daar staat ze eigenlijk niet helemaal open voor. Dat is ook enigszins logisch gezien de relatie die ze had met haar moeder door wat er allemaal is voorgevallen. Verder wordt er ook veel aandacht besteed aan Jackson (Kedar Williams-Stirling, onder andere bekend van Will) die erg veel druk van zijn moeders ondervindt om in alles, waaronder zwemmen, te excelleren.

© Netflix


Sex Education is een serie die je op meerdere vlakken weet te pakken. Zo bevat de serie veel humor, maar er komt ook veel drama voorbij. Over het algemeen voelt alles erg realistisch aan en kan de kijker zich goed met de personages identificeren. Er komen kwesties voorbij waar veel kinderen waarschijnlijk mee worstelen en die worden adequaat behandeld in Sex Education. Niet alles heeft met seks te maken, zo wordt er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan het hebben van een slecht huwelijk.

Naast een goed pakkend verhaal dat je in één zucht kan uitkijken, heeft de serie ook een uitstekende soundtrack. Er komen veel bekende nummers voorbij die vaak ook op een mooie manier zijn gecoverd. De cast is ook erg goed en weet een overtuigende acteerprestatie neer te zetten. Als kijker leef je derhalve sterk mee met de ervaringen van de personages. De basis die in de eerst twee seizoenen zijn gelegd, kunnen waarschijnlijk nog wel voor een aantal vervolgseizoenen zorgen. Ik hoop wel dat bepaalde verhaallijnen in een volgend seizoen snel worden afgerond aangezien die soms onnodig lang duren en voor enige frustratie kunnen zorgen.

Al met al is het tweede seizoen van Sex Education een goed vervolg op het eerste seizoen. Het bouwt verder op de sterke basis van het voorgaande seizoen. De serie zit goed in elkaar en is niet schuw om zwaardere onderwerpen te behandelen. Sommige onderdelen van de serie mogen wel iets sneller worden afgerond, maar dat stoort in principe nog niet. Ik vind Sex Education een aanrader voor jong en oud. Hopelijk zullen er nog een aantal seizoenen volgen.

Op basis van het bovenstaande krijgt het tweede seizoen van Sex Education van mij een solide 8.
Volg Sex Education
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5

Aruanas - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Flikken Maastricht - Seizoen 15

7