Seven Seconds

7.8 / 10
55 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Sanne_ geeft "Seven Seconds - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Sanne_ op 19 maart 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Seven Seconds - Eerste aflevering

Seven Seconds is een nieuwe serie die te zien is via Netflix. Als ik de afbeelding en de teaser bekijk, heb ik het idee dat dit een erg spannende serie is. Het segment 'Crime/Drama' past ook wel bij mij in mijn straatje, dus ik ben erg benieuwd als ik aan de serie begin.

Het begin van de aflevering begint een beetje paniekerig

Waar gaat het over? De serie speelt zich af in New Jersey, Amerika. In de eerste aflevering zien we een auto-ongeluk plaatsvinden in een afgelegen park. Een blanke politie agent rijdt per ongeluk een zwarte tiener op de fiets aan. Als de agent een aantal teamgenoten belt om hulp, beseffen zijn collega's dat dit ongeluk weleens verkeerd kan worden geïnterpreteerd door de media. Er wordt gevreesd dat de blanke agent als voorbeeld wordt gesteld voor het geweld tegen Afro-Amerikanen. Er wordt besloten te vertrekken en de jongen wordt voor dood achter te laten in een greppel.

Het begin van de aflevering begint een beetje paniekerig, de agent heeft haast en rijdt in de sneeuw door een verlaten park. Als hij het ongeluk veroorzaakt, is hij behoorlijk van slag. Ook daarna is hij niet zichzelf en gestrest. Dit boeit wel, maar maakt de serie ook redelijk voorspelbaar. Op het moment dat er besloten wordt om de jongen achter te laten in het park, weet je al dat dit geen goed idee is. Uiteraard gaat dit uitkomen (de jongen zal gevonden worden), het schuldgevoel speelt op bij de agent, sporen zijn niet goed uitgewist en er is altijd die ene getuigen die niemand heeft gezien, maar die toch echt door de bosjes zag wat er gebeurde... Dit zijn elementen die het spanningsniveau van de serie niet echt ten goede komen.

Daarnaast weerspiegelt deze serie ook het Amerikaanse politiesysteem, de sfeer in de achterbuurten en de bendes die hier de scepter zwaaien. Dit element van de serie maakt het interessant, maar lijkt ook sterk overdreven. De vraag "zou dit in het echt ook zo gaan?" stel ik mijzelf een aantal keer.

Ondanks dat er elementen in de serie zitten die redelijk voorspelbaar zijn, ben ik wel benieuwd hoe het verder zal gaan. Misschien was dit een beetje een 'valse start'. Een 6.5 voor de eerste aflevering, maar goed genoeg om het een kans te geven.
Volg Seven Seconds
Vorige aflevering
A Boy and a Bike
A Boy and a Bike
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5