Servant

7.3 / 10
31 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lucas Verbunt geeft "Servant - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Lucas Verbunt op 17 Mei 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Servant - Seizoen 1

Eind vorig jaar werd Apple TV+ gelanceerd. Een nieuwe toevoeging aan het land van streamingdiensten, ditmaal van Apple. Vanwege de corona crisis besloot Apple een aantal series tijdelijk gratis beschikbaar te stellen. Ik heb van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en de psychologische horrorserie Servant bekeken. Servant is een serie van M. Night Shyamalan (o.a. The Sixth Sense).

Laten we beginnen met: ik weet totaal niks van horror af. Het is niet mijn favoriete genre en heb dan ook nog niet veel in dit genre gezien. Echter, zelfs ik kan zien dat dit geen horror serie is. Het is meer een psychologische thriller die een beetje creepy is. Dat gezegd hebbende: what the f*** heb ik zojuist gezien?

what the f*** heb ik zojuist gezien?

Servant vertelt het verhaal van een jong gezien uit Philadelphia, Dorothy (Lauren Ambrose, Six Feet Under) en Sean Turner (Toby Kebbell, Black Mirror). Onlangs hebben de twee een kindje gekregen, Jericho, en om de druk wat te verlagen hebben ze een nanny ingehuurd. Het verhaal begint wanneer de streng religieuze Leanne (Nell Tiger Free, Game of Thrones) in het Turner huis arriveert. Wat blijkt? Jericho is kort na de geboorte overleden, hierdoor belandde Dorothy in een catatonische staat. Om haar te helpen is Jericho vervangen door een 'reborn doll', een pop. Dorothy gelooft echter dat dit echt haar kind is. Wanneer Leanne in het huis arriveert, ligt er opeens weer een levende baby in de kribbe. Naast de drie hoofdrolspelers zijn ook onder andere Rupert Grint (Harry Potter, The ABC Murders) en Jerrika Hinton (Grey's Anatomy) in de serie te zien.

De serie is van een zeer hoge technische kwaliteit. Het beeld is prachtig; de cinematografie is ontzettend sfeervol en origineel. Soms word je ontzettend ongemakkelijk van de extreme close-ups, maar dit is juist de bedoeling. De dialogen zijn goed en het acteerwerk is uitmuntend. Ik had ook niet anders verwacht van een Apple-serie. Echter, het verhaal zelf heeft wat mankementen. De opzet belooft ontzettend veel goeds en dit wordt deels waargemaakt.

© Apple TV+


Het is een ontzettend spannende serie. Je zit continu op het puntje van je stoel omdat je wilt weten wat er nou eigenlijk aan de hand is. Dat is ook gelijk het grootste minpunt, dat wordt nooit honderd procent duidelijk. Ja, het wordt uitgelegd en ik weet ongeveer wat er is gebeurd. Maar het blijft nog steeds wat vaag. Bovendien is het ritme van de serie wat hobbelig. Servant is erg traag en soms ietwat aan de saaie kant. Net iets té traag op sommige momenten. Het verhaal had ook in minder afleveringen verteld kunnen worden.

Desalniettemin ben ik wel erg benieuwd naar het tweede seizoen, dat al is aangekondigd. Het is niet de beste serie die ik ooit heb gezien, maar op zich wel de moeite waard. Echter, als je verwacht een bloedstollende horrorserie te gaan bekijken zal je extreem teleurgesteld zijn. Dat is niet in mijn ogen.

Ik zou heel graag meer willen bespreken, maar bij deze serie is dat onmogelijk zonder jullie te spoileren. Voor nu krijgt het eerste seizoen van Servant een 7.0!
Volg Servant
Vorige aflevering
Josephine
Josephine
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
18 Mei 2020 12:52 -
Ik heb niets tegen series die de tijd nemen om karakterontwikkeling te doen en het verhaal te vertellen. Maar met deze serie ben ik na aflevering 6 gestopt. Dit was me té traag en bovendien had ik geen enkele klik met de karakters in de serie. Ik vond hem zwaar tegenvallen helaas. Ik had meer gehoopt van M. Night.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
18 Mei 2020 13:46
Begrijpelijk. Kan ik me ook in vinden.
Reageer
avatar_Christophe
18 Mei 2020 13:03 - 22 sep 2021 04:49
Ik vond de serie zeker niet slecht en bijzonder sfeervol, maar de andere Apple series die ik heb gezien, waren beter. Vooral 'Truth be told', 'Home before dark' en 'Dickinson' vond ik echt toffe series. Wat de beeld- en geluidkwaliteit betreft, is Apple tv+ met NIETS te vergelijken... Tjonge, wat een helderheid! Wat een klank! Volgende week begin ik aan Defending Jacob (ik wacht altijd tot alle afleveringen online staan voor ik begin met kijken). Nu ben ik wel benieuwd hoe de Corona crisis Apple tv+ zal beïnvloeden. Netfix was er klaar voor, die hebben een jaar op voorhand al hun nieuwe content klaar, maar de concurrentie? We'll see :-)
Reageer
avatar_xlucasverbunt
18 Mei 2020 13:45
Beeld en geluid is inderdaad echt heel kwalitatief! Dickinson ook al gezien, vond ik ook erg tof. De rest nog niet, heb nu 1 jaar gratis dus kan verder kijken. Vind het niet de 4,99 waard, daarvoor is het aanbod nog te klein.
Reageer
avatar_braafje666
21 apr 2021 20:31 -
Na de eerste aflevering gestopt!
Irritant acteren van de hoofdrolspeelster, altijd een hekel gehad aan de extreme close-ups. (is verleden tijd dacht ik?). En 'de dode kind kaart' wordt weer opgevoerd...in de loop van de serie ook nog een lesbische twist met een gekleurde meid zeker?
Goede recensie Lucas, maar cijfers geven...? Orphan Black krijgt dan een 85 bij jou of zo.
Reageer

Nieuwste recensies

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9

Cowboy Bebop - Complete serie

8.5

I Know What You Did Last Summer - Eerste vier afleveringen (Sneak peek)

8

Twin - Miniserie

8

Pretty Smart - Eerste aflevering

6.5
Servant