Secrets & Lies

7.4 / 10
42 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "Secrets & Lies – Complete serie" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 10 september 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Secrets & Lies – Complete serie

Soms kom je onverwacht een goede serie tegen. Een serie die je verrast qua verhaal, acteurs en spanning. Secrets & Lies is een dergelijke serie, gemaakt in Australië door de zender Network Ten. De voor mij onbekende acteurs hebben mij blij verrast met hun prima acteerwerk. Het verhaal dat zich in zes afleveringen ontvouwt, is uitstekend in elkaar getimmerd. Secrets & Lies heeft een goed begin, een uitstekend midden en een perfect einde, hoe gruwelijk die ook is. Het is een whodunit in een iets ander jasje. Dit keer is het niet een politieagent die zich in op zaak stort maar de hoofdverdachte zelf die zich als een soort pitbull in de zaak vastbijt.

Ben Gundelach (Martin Henderson, Off the Map) is een sympathieke huisschilder, met een wat stugge vrouw Christy (Diana Glenn, Underbelly) en twee prachtige dochters. Als Ben aan het joggen is vind hij het ontzielde lichaampje van de vier jaar oude Thom. Dit is het begin van een nachtmerrie voor het gezin Gundelach. Rechercheur Cornielle (Anthony Hayes, The Slap) is er namelijk heilig van overtuigd dat Ben de dader is. Cornielle bijt zich vast in Ben en dat is voor de kijker en Ben het begin van een zoektocht naar de echte dader. Maar ondertussen staat het leven van Ben en zijn familie op zijn kop. Want heeft Ben het nu gedaan of niet?

Uiteraard ga ik dat niet vertellen, maar wat ik wel kan vertellen is dat je als kijker constant op het verkeerde been wordt gezet. Iedere aflevering is goed in elkaar gezet en het kijkt ook vlot weg. Je hebt al spoedig medelijden met de dochters Tasha (Philippa Coulthard, K9) en Eva (Piper Morrissey, Home and Away), omdat zij slachtoffer dreigen te worden van de heksenjacht op hun vader. Zelfs Christy verliest het vertrouwen in haar man. Dan blijft er voor ons als kijker niets anders over om ook te gaan twijfelen. De dochters spelen werkelijk geweldig; je gelooft wat ze brengen. Cornielle werkt al na één aflevering op mijn zenuwen en dat is waarschijnlijk ook precies de bedoeling.

Maar mijn lof gaat het meest uit naar Ben die wanhopig opzoek is naar een manier om iedereen naar hem te laten luisteren, om zijn onschuld te bewijzen. Ik was blij verrast door deze korte maar spannende ontmoeting met een prima serie. Secrets & Lies is voor mij één van de verrassingen van 2014. En als de remake door de Amerikaanse zender ABC net zo goed is zal dat de verrassing worden voor ABC in 2015.

8.5 punt omdat ik graag meer op deze manier verrast wil worden.
Volg Secrets & Lies
Vorige aflevering
Episode Six
Episode Six
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

John Doe
Elby (gast)
10 sep 2014 10:27 -
Alleen het einde....pfffff. Topschrijvers die het zo kunnen schrijven dat je bij iedere aflevering op het verkeerde been wordt gezet wat betreft de dader. In dit geval had ik het nooit geraden. Echt een aanrader deze serie. Goed geschreven.
Reageer
John Doe
rinske (gast)
11 sep 2014 18:39 -
heel goede serie halverwege de laatste afl kreeg ik wat vermoedens wie het gedaan zou kunnen hebben en die waren juist.erg goed geacteerd en heel goed mogelijk dat het zo zou kunnen gebeuren.
Reageer
John Doe
gerda (gast)
16 sep 2014 11:42 -
war kan ik deze serie downloaden of kopen
Reageer
avatar_Roeman
16 sep 2014 11:50
Downloaden via spotnet en kopen waarschijnlijk bij Amazon of bol.com ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8