Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Secret Invasion - Miniserie" een 7.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 31 augustus 2023.
Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Secret Invasion - Miniserie

Nick Fury is eindelijk terug in een avontuur waar hij voor het eerst centraal staat. Met een goede cast en special effects weet Secret Invasion een vermakelijke verhaallijn neer te zetten, maar het ontbreekt van een “wow-factor”.

Secret Invasion is (zoals veel van de Marvel producties) gebaseerd op een zeer populaire verhaallijn uit de Marvel strips. Ditmaal gaat het over de Skrulls die in het (jaja) geheim de wereld willen overnemen. Het lastige van de Skrulls, een buitenaardse bevolking waar de thuisplaneet niet meer van bestaat, is dat zij kunnen veranderen van gedaantes en de herinneringen van die personen kunnen overnemen. Van de personages die je ziet, weet je dus nooit of zij dit daadwerkelijk zijn, of dat je eigenlijk naar een Skrull aan het kijken bent. Dat kan natuurlijk voor leuke (soms voordehand liggende) plottwists zorgen.

Secret Invasion
© Disney+


De serie bestaat uit zes afleveringen die variëren met een duur tussen de 36 en 56 minuten. Voor het eerst in een Marvel productie staat Nick Fury (Samuel L. Jackson: The Last Days of Ptolemy Grey) centraal. Nick Fury was degene die de Avengers bij elkaar heeft gebracht en was de leider van S.H.I.E.L.D. Sinds de veldslag met Thanos was hij de ruimte ingegaan.

Door de dreiging van een invasie door de Skrulls is hij terug en voelt hij zichzelf verantwoordelijk om het probleem op te lossen. Om wat meer achtergrondverhaal te hebben voor het kijken van Secret Invasion is het aan te raden om eerst de film Captain Marvel te kijken. Naar de gebeurtenissen uit die film wordt dan ook vaak verwezen. En sommige scènes van Secret Invasion spelen zich ook af tussen de periode tussen Captain Marvel en de serie.

Naast Samuel L. Jackson heeft Disney/Marvel voor Secret Invasion een ware sterrencast weten samen te stellen. Zo keren onder andere Marvel veteraren Don Cheadle (The Wonder Years) terug als Rhodey, Ben Mendelsohn (The Outsider) als Thalos, Martin Freeman (Fargo) als Agent Ross en Cobie Smulders (How I Met Your Mother) als Maria Hill. Nieuwe gezichten zijn onder meer Emilia Clarke (Game of Thrones) en Oscar- en Emmy winnares Olivia Colman (The Crown). Secret Invasion is hierdoor en het hoge productieniveau in ieder geval een genot voor het oog.

Secret Invasion is [...] in ieder geval een genot voor het oog.

Daarnaast viel het mij op dat Secret Invasion wat grover was dan de andere Marvel producties (uiteraard op Deadpool (film) en de Netflix-series zoals The Punisher en Marvel's Daredevil na). Wel vond ik dat de serie op bepaalde momenten wat langzaam op gang kwam, wat niet altijd negatief hoeft te zijn. Op deze manier leert de kijker Nick Fury eindelijk wat beter kennen en wordt het een minder oppervlakkig personage dan in de Marvelfilms meestal het geval was. Ondanks dat de serie prima in elkaar zat, wist het mij niet volledig te boeien. Misschien komt het omdat het vaak wat voorspelbaar is, of omdat het enigszins lijkt op films en series die we eerder hebben gezien. Of is er toch sprake van superhelden moeheid? Dat denk ik niet. De Marvelfilms en series zijn nog steeds erg populair en blijven het (over het algemeen) commercieel goed doen.

Secret Invasion is een solide serie met een waanzinnige cast. De beelden zijn zoals kan worden verwacht spectaculair en het is simpelweg een paar uur genieten. Toch is de serie wat minder pakkend dan veel van de andere Marvel producties, misschien door de voorspelbaarheid of het ontbreken van vernieuwing. Hoe dan ook, het zal mij niet tegenhouden om de toekomstige Marvelproducties ook te gaan kijken.

Op basis van het voorgaande krijgt Secret Invasion een welverdiende 7,5.
Video on youtube
Volg Secret Invasion
Vorige aflevering
Home
Home
01x06
Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Secret Invasion