Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Seal Team vernieuwd voor zevende seizoen

Paramount+ heeft Seal Team, met David Boreanaz in de hoofdrol, verlengd voor een zevende seizoen.

De verlenging komt twee maanden na de finale van het zesde seizoen van het populaire militaire drama, die eindigde met een cliffhanger. De vertraging, vergeleken met de verlenging van seizoen zes die een week na de finale van het vijfde seizoen kwam, bracht fans ertoe een #RenewSEALTeam social media campagne te starten, waardoor de titel van de serie de afgelopen weken meerdere keren trending werd.

Bronnen zeggen dat er geen drama achter de schermen was, en dat de vertraging grotendeels te wijten was aan het heen en weer gepraat over manieren om de serie efficiënter te produceren voor streaming. Omdat SEAL Team van oorsprong een uitzenddrama is, maakt het gebruik van geluidsstudio's en sets die ongeveer negen maanden per jaar werden gebruikt om 22 afleveringen per seizoen te filmen.

Nu dat voor Paramount+ is teruggebracht tot tien afleveringen per seizoen, moeten al die sets het hele jaar door worden bewaard, wat opslagkosten met zich meebrengt omdat ze meer dan de helft van de tijd niet worden gebruikt. Nu alle producties hun budgetten onder de loep nemen en de industrie de broekriem aanhaalt, vertellen bronnen dat Seal Team hetzelfde doet.

Seal Team

Paramount+'s aankondiging van de verlenging van seizoen zeven maakt geen melding van de op zichzelf staande Seal Team-film, die afgelopen februari werd aangekondigd, slechts enkele dagen na de verlenging van seizoen zes. Er zijn geen details bekendgemaakt over het project, behalve het creatieve team, acteur/uitvoerend producent Boreanaz, uitvoerend producent Christopher Chulack en uitvoerend producent/showrunner Spencer Hudnut.

Bronnen melden dat de film niet dood is, maar dat er het afgelopen jaar niet over gesproken is en hij op een laag pitje lijkt te staan en momenteel niet actief te worden ontwikkeld. Het is dus waarschijnlijk veilig om te zeggen dat het zevende seizoen de gebeurtenissen in seizoen zes zou volgen, zonder film ertussen.

Het zesde seizoen eindigde met een aangrijpende scène, waarin Jason (Boreanaz) wordt berispt omdat hij publiekelijk over zijn TBI spreekt. Dan stapt iedereen van zijn team op, delen hun eigen traumatische ervaringen en zetten Bravo's toekomst op losse schroeven.

"We kijken ernaar uit om de fans van Seal Team nog meer van de aangrijpende verhaallijnen en spannende missies van de serie te brengen met het komende zevende seizoen", aldus Tanya Giles, chief programming officer van Paramount Streaming. "De serie blijft zich ontwikkelen en zijn publiek blijft groeien. Het is een geweldig voorbeeld van het soort programmering dat we zien resoneren met onze abonnees."

Zoals gebruikelijk zijn er geen gegevens over de prestaties van Seal Team, maar er wordt aangenomen dat het tot de top van originele series op het platform behoort.

Seal Team volgt het professionele en persoonlijke leven van de meest elitaire eenheid van Navy SEALs, terwijl ze trainen, plannen en de gevaarlijkste missies met hoge inzet uitvoeren die ons land van hen kan vragen. Boreanaz speelt de rol van Jason Hayes, de gerespecteerde en intense teamleider, naast Neil Brown Jr., AJ Buckley, Toni Trucks en Raffi Barsoumian, die waarschijnlijk allemaal getekend hebben voor het volgende seizoen. Origineel castlid Max Thieriot, nu hoofdrolspeler en uitvoerend producent van de nieuwe CBS-serie Fire Country, keerde terug voor seizoen zes om het verhaal van zijn personage Clay Spenser af te ronden.

Seal Team wordt geproduceerd door CBS Studios, en uitvoerend geproduceerd door Spencer Hudnut, Christopher Chulack, Sarah Timberman, Carl Beverly, Mark Owen en Boreanaz. De serie wordt wereldwijd gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.
Video on youtube
Vorige aflevering
Fair Winds and Following Seas
Fair Winds and Following Seas
06x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Seal Team