Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Scooby-Doo wordt live-actionserie bij Netflix

Een klassieke titel van Warner Bros. Scooby-Doo! The Live-Action Series gaat naar Netflix met een hervertelling van één van de beste tv-producenten van de studio.

In een competitieve situatie met meerdere bieders heeft de streamer Scooby-Doo! The Live-Action Series te pakken weten te krijgen, van Greg Berlanti's Berlanti Productions en Warner Bros. Television, waar het bedrijf is gevestigd.

Scooby-Doo, Where Are You!

Scooby-Doo! is geschreven door Josh Appelbaum & Scott Rosenberg (Cowboy Bebop (2021)) en is gebaseerd op personages gecreëerd door Hanna-Barbera. Het is een live-action update van de populaire animatieserie.

In een moeilijke tv-markt kreeg het dramaproject interesse van topkopers en kwam het terecht bij Netflix met een eersteklas script-naar-serie toezegging, aldus bronnen. Vertegenwoordigers van Netflix en WBTV weigerden commentaar.

Scooby-Doo! The Live-Action Series wordt geproduceerd door Greg Berlanti, Sarah Schechter en Leigh London Redman voor Berlanti Productions en Appelbaum en Rosenberg samen met André Nemec en Jeff Pinkner onder hun Midnight Radio-banner. Jonathan Gabay van Berlanti Productions en Adrienne Erickson van Midnight Radio zijn co-uitvoerend producenten.

De deal komt nadat Netflix vorige week de nieuwste serie van Berlanti Productions/WBTV, Dead Boy Detectives, uitbracht. De stripboekverfilming belandde binnen 24 uur op de dagelijkse Top 10-lijst van Amerikaanse series van de streamer en bleef het hele weekend in de Top 3 staan.

Op Netflix staan Berlanti Productions en WBTV ook achter You, dat aan zijn vijfde en laatste seizoen begint, en Chilling Adventures of Sabrina.

De Scooby-Doo!-franchise, gecreëerd door Joe Ruby en Ken Spears, werd in 1969 gelanceerd met de eerste animatieserie van het duo, Scooby-Doo, Where Are You!, voor het toenmalige Hanna-Barbera (later opgegaan in Warner Bros. Animation).

De serie, waarin de bovennatuurlijke mysteries oplossende tieners Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley en Shaggy Rogers en hun pratende Deense Dog Scooby-Doo werden geïntroduceerd, werd oorspronkelijk uitgezonden op CBS van 1969-76. Daarna verhuisde de serie naar ABC, waar verschillende versies van de serie werden uitgezonden tot 1986.

Spin-off A Pup Named Scooby-Doo! werd uitgezonden van 1988-91. Twee Scooby-Doo!-reboots gingen van 2002-08 in première als onderdeel van Kids' WB op The WB en zijn opvolger The CW. Verdere reboots werden geproduceerd voor Cartoon Network vanaf 2010 tot 2018. Boomerang bracht de originele animatieserie Scooby-Doo and Guess Who? in première op zijn streamingdienst in 2019 en later op HBO Max.

De nieuwste spin-off van de franchise, HBO Max-Original Velma van Mindy Kaling, heeft onlangs zijn tweede seizoen afgerond op de WBD-streamer, waar ook de Scooby-Doo!-bibliotheek te vinden is.

In 2002 werd een live-action film uitgebracht met Freddie Prinze Jr. als Fred, Sarah Michelle Gellar als Daphne, Matthew Lillard als Shaggy en Linda Cardellini als Velma. Er kwam een vervolg in 2004. Een animatiefilm, Scoob!, werd uitgebracht tijdens de pandemie.

Appelbaum, Rosenberg en hun Midnight Radio partners keren nu terug naar Netflix, waar ze de live-action Cowboy Bebop (2021) serie-adaptatie produceerden. Hun recente werk omvat ook Prime Video's Citadel en MGM+'s From.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst