Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

BBC geeft SAS: Rogue Heroes een tweede seizoen

Het team komt weer bij elkaar. De serie SAS: Rogue Heroes is door BBC One verlengd voor een tweede seizoen.

Het eerste seizoen wordt momenteel uitgezonden op zondagavond op EPIX (binnenkort MGM+) in de Verenigde Staten en eindigt op 18 december.

SAS: Rogue Heroes is een historische dramaserie met in de hoofdrollen Connor Swindells, Jack O'Connell, Alfie Allen, Tom Glynn-Carney, Sofia Boutella, Dominic West, Amir El Masry, Theo Barklem-Biggs, Corin Silva, Jacob Ifan, Dónal Finn, Jacob McCarthy, César Domboy, Michael Schaeffer en Miles Jupp. Het verhaal is een gedramatiseerd verslag van hoe 's werelds grootste Special Forces-eenheid werd gevormd onder buitengewone omstandigheden in de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

De serie draait om David Stirling (Swindells), een excentrieke jonge officier, die in het ziekenhuis belandt na een verkeerd afgelopen trainingsoefening. Ervan overtuigd dat traditionele commando eenheden niet werken, creëert Stirling een radicaal plan dat tegen alle geaccepteerde regels van de moderne oorlogsvoering ingaat. Stirling vecht voor toestemming om de sterkste, moedigste en slimste soldaten te rekruteren voor een kleine undercover-eenheid die chaos zal veroorzaken achter de vijandelijke linies. Waaghals-tacticus Jock Lewes (Allen) breekt de regels en ook de gestoorde commando Paddy Mayne (O'Connell) sluit zich aan bij de riskante missie. Meer rebellen dan soldaten, Stirlings team is net zo gecompliceerd, gebrekkig en roekeloos als dapper en heldhaftig.

Hier is de aankondiging van het tweede seizoen van BBC One:

"Hit BBC-dramaserie SAS: Rogue Heroes keert terug voor een tweede seizoen.

Het tweede seizoen zal de kijkers laten zien wat de volgende stap is voor de SAS, na de dramatische wending in de laatste aflevering van het eerste seizoen.

"Na het daverende succes van Rogue Heroes ben ik verheugd om aan het volgende hoofdstuk van het verhaal te beginnen. Seizoen twee brengt de SAS naar het Europese vasteland en brengt onze helden tot het uiterste van hun uithoudingsvermogen." - Steven Knight, bedenker, schrijver en uitvoerend producent van SAS Rogue Heroes.

Toen het eerste seizoen op BBC One ten einde liep, werd een vervolg aangekondigd via een speciaal ingevoegd opschrift "TO BE CONTINUED", terwijl het scherm bevroor op Paddy Mayne (Jack O'Connell) - nu aan het hoofd van onze Rogue Heroes - en de aftiteling rolde. Het tweede seizoen van SAS: Rogue Heroes, voor de BBC gemaakt door Kudos (een bedrijf van Banijay UK), wordt in 2023 opgenomen.

SAS: Rogue Heroes

SAS: Rogue Heroes is gebaseerd op Ben Macintyre's bestseller met dezelfde naam en is een enorme hit bij zowel publiek als critici. De eerste aflevering trok 9,4 miljoen kijkers. Dit maakt SAS: Rogue Heroes tot de derde grootste dramaproductie van het jaar tot nu toe.

Seizoen één volgde David Stirling (Connor Swindells), Jock Lewes (Alfie Allen) en Paddy Mayne (Jack O'Connell) in een gedramatiseerd verslag van hoe de SAS werd gevormd in de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog, met medecastleden als Dominic West, Sofia Boutella, Tom Glynn-Carney en Theo Barklem-Biggs.

Het tweede seizoen zal de kijkers laten zien wat de volgende stap is voor de SAS, na de dramatische wending in de laatste aflevering van de eerste serie. Verdere details worden te zijner tijd bekendgemaakt."

Karen Wilson, uitvoerend producent en Joint Managing Director van Kudos zegt: "We zijn weggeblazen door de reacties op het eerste seizoen en zijn zo blij om onze SAS: Rogue Heroes terug te brengen voor meer. Steven's ongelooflijke verhaal heeft het publiek geboeid en er is nog zoveel meer te vertellen - ik kan niet wachten tot het publiek ziet wat er in petto is."

Lindsay Salt, directeur van BBC Drama, zegt: "De fantastische respons en de enorme kijkcijfers voor SAS: Rogue Heroes is een bewijs van Steven Knight's ongelooflijke vaardigheid om onze geschiedenis om te zetten in moderne, must-see TV. BBC-kijkers hebben deze serie echt in hun hart gesloten en we zijn verheugd om met Steven en Kudos samen te werken om het spannende volgende hoofdstuk van de Rogue Heroes tot leven te brengen."

SAS: Rogue Heroes seizoen één is geschreven en geproduceerd door Steven Knight, geregisseerd door Tom Shankland en geproduceerd door Stephen Smallwood. Uitvoerende producenten voor Kudos waren Karen Wilson, Martin Haines en Emma Kingsman-Lloyd, met Tommy Bulfin als uitvoerend producent voor de BBC. SAS: Rogue Heroes wordt internationaal gedistribueerd door Banijay Rights.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
SAS: Rogue Heroes