Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sam Blaauboer geeft "Salvation - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Sam Blaauboer op 14 Maart 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Salvation - Seizoen 1

Wanneer er een asteroïde richting de aarde komt staat de hele wereld op het spel. Maar het enige waar de Amerikaanse regering aan kan denken is een geheim project genaamd ATLAS.

MIT-student Liam Cole (Charlie Rowe, Red Band Society) ontdekt op een ochtend de asteroïde die binnen 184 dagen de aarde zal raken. Hij benadert zijn professor die hem een beetje negeert en zegt dat het waarschijnlijk niets is. Niets blijkt minder waar.
[image-86669]
Zijn professor komt de volgende ochtend niet naar de les. Liam benadert uit complete stomheid Darius Tanz (Santiago Cabrera, Merlyn), een miljardair waar Liam eerder op zijn dag een lezing van had bijgewoond. Tanz besluit hem te helpen. Er worden vriendschappen gesloten, banden gebroken en mensen verraden.

De CBS suspense-thriller, Salvation kwam in mijn “omdat je Cosmos: a spacetime odyssey hebt gekeken” lijstje op Netflix. Op het eerste gezicht had ik hier een Indie-serie verwacht. Eentje met een redelijk slecht verhaal en ongemakkelijke acteermomenten. Gelukkig was dit alles een vooroordeel.

Gelukkig komen er later in het verhaal meerdere verhaallijnen de hoek om kijken.


Salvation is een serie met goed acteerwerk en een goede basis. In eerste instantie lijkt de serie maar over één ding te gaan, de asteroïde en de vernietiging van de aarde. Maar gelukkig komen er later in het verhaal meerdere verhaallijnen de hoek om kijken en geven deze wat diepte aan sommige evenementen en karakters.

Ik ben het eens met de eerder geschreven recensie door Danny Wilde. “Het tempo is goed en voor ik het wist was de aflevering voorbij.” De special effects en 3D modellen waren goed en waren niet te veel gebruikt. Ik blijf het gaaf vinden hoe ze verschillende verhalen gebruiken om uiteindelijk tot een gigantische seizoensfinale te komen. Samenzweringscomplotten en gespannen Pentagon-vergaderingen. Het geeft allemaal dat extra sfeertje.
Salvation
© CBS

Dus, is Salvation een serie waar ik nogmaals naar zal kijken? Ja, echt wel. Ik verheug me op seizoen 2 en zal deze serie ook aan anderen aanbevelen als ze een korte maar snelle serie willen kijken. Salvation moest wel even op gang komen, maar als je doorzet dan heb je ook wat. Een serie met een goed verhaal, leuk en goed acteerwerk en samenzweringscomplotten tot aan je nek.
Volg Salvation
Vorige aflevering
Get Ready
Get Ready
02x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Salvation