Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Helgoned geeft "Salvation - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door Helgoned op 22 juli 2017.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Salvation - Eerste aflevering

Salvation is een nieuwe zomerserie van het Amerikaanse CBS. De pilotaflevering die half juli in première is gegaan, is de start van minimaal dertien afleveringen. De aflevering start met een lezing van miljardair en visionair Darius Tanz (Santiago Cabrera, Big Little Lies), die een lezing houdt voor MIT studenten over de kolonisatie van Mars. Student Liam Cole komt te laat binnen, maar trekt zo wel de aandacht van Tanz en van de knappe Jillian (Jacqueline Byers). De volgende dag wordt Liam naast Jillian wakker van zijn mobiele telefoon. Hij heeft belangrijke informatie ontvangen om aan de slag te gaan met een formule die hij heeft ontwikkeld. Daarmee heeft hij kunnen berekenen dat er een meteoriet onderweg is naar de aarde en binnen zes maanden de aarde zal vernietigen.

Liam gaat meteen langs bij zijn professor Malcolm Croft. Deze raakt overtuigd van Liams’s berekeningen en besluit zijn contacten in Washington te informeren. Als de professor de volgende dag niet op de universiteit verschijnt, gaat Liam op zoek naar hem. In het appartement van de professor vindt Liam genoeg aanwijzingen dat Croft ontvoerd is. Daarop besluit Liam om contact te zoeken met Darius Tanz. Samen gaan ze naar Washington om het Pentagon te overtuigen. In het Pentagon vertelt de hooggeplaatste defensiespecialist Harris Edwards (Ian Anthony Dale, Hawaii Five-0) de beide mannen over het geheime project Samson. Met dat project wil het Pentagon de meteoriet uit haar baan richting de aarde halen.

[image-86669]

Tanz en Liam zijn niet onder de indruk van de plannen van het Pentagon. Ze zoeken contact met Pentagon persvoorlichter Grace Barrows (Jennifer Finnegan, Tyrant). Tanz wil met een kleine groep van 160 mensen de aarde verlaten om op een andere planeet te kunnen overleven. Grace moet hem dan wel meer gegevens uit de database van het Pentagon geven. Grace weigert dit in eerste instantie, maar als project Samson mislukt, verandert zij van gedachten. Grace wil Tanz wel meer informatie geven, maar alleen als hij een plan ontwikkelt om de gehele aarde te redden!

De pilotaflevering is goed gemaakt en het acteerwerk is ook naar behoren. De dialogen zijn niet spectaculair en sommige gesprekken tussen de spelers lijken soms wat abrupt afgekapt. De speciale effecten spelen nog geen grote rol in deze pilotaflevering. Alleen aan het begin van de aflevering zijn er beelden te zien die zijn gebaseerd op het incident met een meteoriet in Rusland in 2013. Dan weet je als kijker trouwens ook meteen waar de serie over gaat.

Salvation is voorspelbaar, risicoloos gemaakt en helemaal niets nieuws onder de zon.

Het tempo is goed en voor ik het wist was de aflevering voorbij. Daarin schuilt ook het grootste probleem dat ik met de serie heb. Er blijft niets noemenswaardig hangen van het verhaal. Het is gladjes en er zijn geen nieuwe invalshoeken ten opzichte van bioscoopfilms over een naderende wereldwijze ramp zoals Armageddon of Deep Impact. Salvation is voorspelbaar, risicoloos gemaakt en helemaal niets nieuws onder de zon. Ook in televisieland is het echter komkommertijd en terwijl in andere jaren de kijkers vaak eindeloze herhalingen kreeg voorgeschoteld, is Salvation in ieder geval een nieuwe serie.
Volg Salvation
Vorige aflevering
Get Ready
Get Ready
02x13
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Javelin
23 jul 2017 17:55 -
Danny, ik heb zelf de aflevering al gezien maar is dit niet meer een samenvatting van de 1e aflevering ipv een recensie? Er staat nu letterlijk in de recensie wat er gebeurd in die 45 minuten. Of heb ik nu teveel azijn gedronken ;)

Verder volledig met je eens hoor. De serie is nergens echt spannend of vernieuwend. Jammer wat het idee had potentie. Inmiddels de 2e afl wel gezien, blijf toch nog even hangen.
Reageer
avatar_SeriePiraat
24 jul 2017 15:03 - 24 jul 2017 15:03
Mwaa het heeft wel wat.. met Darius Tanz of moet ik zeggen 'Elon Musk'. Het kan zich nog verder ontwikkelen. Zeker een lekkere zomerserie, beter dan Under The Dome om de zomer mee door te komen...
Reageer
avatar_Helgoned
31 jul 2017 14:49 -
@Javelin Ik heb inderdaad ook veel willen vertellen over de verhaallijnen van de eerste aflevering, is daarmee een mix van beschrijving en recensie geworden...
@SeriePiraal. De serie is gelukkig beter dan Under The Dome tot nu toe (na 3 afleveringen). En.... er zijn inderdaad meerdere overeenkomsten tussen Tanz en Elon Musk ...
Reageer
avatar_Helgoned
03 dec 2017 23:06 -
Het eerste seizoen is nu op Netflix beschikbaar
Reageer
Salvation