Roswell, New Mexico

7.7 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lucas Verbunt geeft "Roswell, New Mexico - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 19 januari 2019.
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Roswell, New Mexico - Eerste aflevering

Aan het einde van de vorige eeuw werd Roswell geïntroduceerd aan het brede publiek. Het dorpje in New Mexico, waar aliens tussen de mensen wonen, was twee jaar lang te zien op de The WB, de voorganger van het tegenwoordige The CW. Het derde en laatste seizoen werd destijds uitgezonden op UPN. Vorige week ging de reboot in première, een moderne versie van het verhaal genaamd Roswell, New Mexico. Zal de serie deze keer meer in de smaak vallen? De voorloper werd immers tot twee keer toe gecanceld.

Ik moet bekennen dat ik de originele Roswell nooit heb gezien. Ik ga dan ook geen vergelijkingen maken en ga totaal blind het verhaal in. De aftiteling van de eerste aflevering rolde net over het scherm van mijn laptop en ik moet zeggen, ik ben geïnteresseerd. Het verhaal heeft zeker potentie, maar deze potentie is nog niet helemaal ingevuld. Ik heb vooral nog veel vragen. Vragen die naar alle waarschijnlijkheid in de komende afleveringen beantwoord zullen worden, maar toch.

Het verhaal is niet per se origineel. Meisje keert terug naar het dorp waar ze is opgegroeid en komt haar oude geliefden weer tegen. Natuurlijk is er iets gebeurd waardoor ze is weggegaan en het dorp is dan ook geen veilige thuishaven voor haar. De eerste aflevering geeft onmiddellijk een indicatie wie de goede en slechte mensen in het dorpje zijn én introduceert een dramatische subplotlijn. Een cliché-verhaal hoeft echter niet te betekenen dat het een slecht verhaal is. De pilot geeft een goed beeld van waar de serie naartoe wil.

Mijn grootste kritiekpunt is de romance, die vond ik nogal snel gaan. Ik snap waar het vandaan komt, en de geschiedenis die wordt verteld maakt het ook logisch. Echter, als kijker ben je nog niet zo snel gebonden aan de karakters en om zo snel op een emotionele wijze ons in dit koppel te laten geloven, vind ik nogal optimistisch. Maar we zullen zien wat komen gaat.

Het acteerwerk is prima. Het is een echte The CW serie en dat kun je zien aan alles. Dat is niet iets slechts, ik vind (bijna) alle series van The CW heel erg leuk om te zien. Het is echter niet een serie van de hoogste plank. Roswell, New Mexico heeft veel 'tienerserie'-acteurs in de cast zitten. De cast bestaat onder anderen uit Jeanine Mason (Grey's Anatomy), Nathan Parsons (The Originals), Tyler Blackburn (Pretty Little Liars), Michael Trevino (The Vampire Diaries) en Riley Voelkel (The Originals).

Over het algemeen ben ik nog niet overtuigd, maar ik ben wel geïnteresseerd. Ik ben benieuwd hoe Roswell, New Mexico zich gaat onderscheiden van alle andere romantische fantasy/sci-fi tienerdrama's op de buis. Ik ga zeker nog even doorkijken en dan zullen we het zien. Ik heb echter zo mijn twijfels of Roswell, New Mexico het seizoen gaat overleven. Net als de andere The CW reboot van het seizoen, Charmed, heeft de pilot nog geen lovende kritieken ontvangen. Daarnaast was de pilot de slechtst bekeken serie van de avond in de Verenigde Staten.

Voor nu krijgt Roswell, New Mexico van mij een 6,5!
Volg Roswell, New Mexico
Vorige aflevering
Mr. Jones
Mr. Jones
02x13
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_elixer
20 jan 2019 09:04 -
ik heb de eerste roswell wel gezien en moet zeggen vond die erg leuk.
heb nu pas 1 aflevering gezien van roswell new mexico dus wacht het nog even af
tot nu toe veel hetzelfde wat er gebeurd, alleen zijn ze nu wat ouder maar we zullen zien.
ik vond de eerste leuk dus wie weet ga ik deze ook leuk vinden,.
Reageer

Nieuwste recensies

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7