Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Rosewood - Complete serie" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 Oktober 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Rosewood - Complete serie

Misdaadreeksen waarbij de politie samenwerkt met een buitenstaander, kennen we al jaren. Meestal beperkt die samenwerking zich tot een politieagent(e) en een burger en eist de burger de hoofdrol op.

Ook in Rosewood is dat het geval. De flamboyante lijkschouwer Dr. Beaumont Rosewood, Jr. (Morris Chestnut, V) werkt als zelfstandige en is in principe niet rechtstreeks verbonden met het politie-apparaat. Hij dendert door het leven met zijn sportwagen, de vele feestjes en een rist aan vrouwen. Tussendoor doet hij zijn werk als lijkschouwer en neemt hij zijn verantwoordelijkheid. Al de rest is vooral een uitlaatklep omdat Rosewood (Rosie voor de vrienden) lijdt aan een hartziekte en in principe elke seconde dood kan vallen. In de eerste aflevering komt hij in contact met agente Annalise Villa (Jaina Lee Ortiz, Station 19) die zijn hulp inroept. Zo ontstaat er een samenwerking tussen het tweetal, waarbij Rosewood en zijn team, Villa helpen bij het oplossen van een hele reeks moorden, verspreid over 44 afleveringen.

Hij dendert door het leven met zijn sportwagen, de vele feestjes en een rist aan vrouwen.

Origineel is het in ieder geval niet en zeker tijdens het eerste seizoen zet Chestnut zijn creatie, naar mijn gevoel, iets te nadrukkelijk in de kijker zodat de manier waarop hij zijn personage neerzet de andere acteurs wegdrukt. In het tweede seizoen krijgen ook de andere acteurs van de vaste cast meer vaste voet in de serie en kunnen ze het dominante acteerwerk van Chestnut toch wat weerwerk geven. Lees dit niet alsof de andere acteurs er maar bijlopen voor spek en bonen. Zij leveren best wel goed werk af maar de overacting van het Rosewood personage laat dat niet uit de verf komen. In het tweede seizoen wordt Rosewood echter opgelicht door een dame waarop hij smoorverliefd is en zorgt ook zijn ziekte voor heel wat problemen, zodat hij depressief wordt en toch wat gas moet terugnemen, wat het algemene spelpeil ten goede komt.

Rosewood
© FOX


Het tweede seizoen is dan ook aangenamer om naar te kijken en misschien wist men al bij het maken van dit slotseizoen dat het zwaard van Damocles over de serie hing en besloten de makers het toch een beetje anders aan te pakken. Vijgen na Pasen bleek, want Rosewood belandde na het tweede seizoen in de prullenbak.
Volg Rosewood
Vorige aflevering
Blistering Heat & Brotherly Love
Blistering Heat & Brotherly Love
02x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Christophe
30 aug 2023 09:06 -
Heerlijke recensie, want al mijn twijfels over het eerste seizoen worden gedeeld en alvast een beetje weggevaagd door de tip over een beter tweede seizoen. Wat toch wel uitzonderlijk is in serieland... een beter tweede seizoen, zo zijn er niet veel series. Justified :-)
Reageer
Rosewood