Room 104

6.1 / 10
23 min
Drama, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Peter Rotthier geeft "Room 104 - Seizoen 2" een 6.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 13 Maart 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Room 104 - Seizoen 2

Aan het eind van het eerste seizoen van Room 104 kwam ik tot het besluit dat deze Amerikaanse serie gemaakt is voor de meer ‘intelligente’ kijker. Room 104 zat vol zwarte humor en sommige verhalen waren zeer luguber. Alleen kwamen we aan het eind tot de vaststelling dat een serie met aparte verhalen van telkens twintig minuten zowel hoogte- als dieptepunten kan kennen, iets wat zeker voor Room 104 gold. Het seizoen wisselde sterke afleveringen af met ondermaats geleuter en verhalen waar kop noch staart aan zat.

Als we dan seizoen twee onder de loep nemen, komen we tot de vaststelling dat er nauwelijks iets veranderd is aan het soort verhalen dat opgenomen is. IJzersterke afleveringen worden afgewisseld met afleveringen die oeverloos lang lijken voort te slepen om tot een conclusie te komen. En als die conclusie er dan eindelijk is, blijk je als kijker dat niet eens door te hebben. Te ver gezocht soms, maar anderzijds ook weer heel subtiel aangebracht.

Hoewel niet alle verhalen als top beschouwd kunnen worden, moeten we wel toegeven dat het camera- en acteerwerk elke aflevering opnieuw van uitzonderlijke kwaliteit is. De acteurs worden duidelijk strak geregisseerd, wat in de verhalen die je te zien krijgt ook wel nodig is, omdat ze weinig ruimte laten voor improvisatie.

Elke aflevering van Room 104 valt of staat met het verhaal en de manier waarop de kijker dat verhaal interpreteert. Soms is die interpretatie voor iedereen gelijk duidelijk maar bij sommige afleveringen moet de kijker zelf fantaseren waar het verhaal nu uiteindelijk om draaide. Dat levert niet altijd een bevredigende kijkervaring op.

© HBO


Voor mij hoeft een derde seizoen niet, want de verhalen van de helft van de afleveringen leiden uiteindelijk tot een uitkomst die onbegrijpelijk is of zo ver gezocht dat het pure waanzin is. Daartegenover krijg je dan momenten voorgeschoteld die je op het puntje van je stoel doen belanden.
Volg Room 104
Vorige aflevering
Generations
Generations
04x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_renzoroy
13 maa 2019 18:11 -
seizoen 3 is al aan het filmen en er zijn ook al plannen voor een eventueel een 4e seizoen
Reageer
Room 104