Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Helgoned geeft "Rookie Blue - Seizoen 6 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Helgoned op 3 Maart 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Rookie Blue - Seizoen 6 (DVD)

Het is een beetje een verraderlijke titel, het zesde en laatste seizoen van de Canadese serie Rookie Blue. De elf afleveringen werden namelijk al gefilmd in 2014 als onderdeel van het vijfde seizoen, maar later werd het seizoen in tweeën gehakt. Deze elf afleveringen werden in de zomer van 2015 uitgezonden in Amerika en Canada. De serie gaat over vijf beginnende agenten van het vijftiende district in de Canadese stad Toronto. Zij moeten wennen aan het harde politiewerk, maar ook omgaan met de problemen en de verwachtingen van hun vrienden en familie.

Het seizoen begint als Andy McNally (Missy Peregrym, Life As We Know It) en Sam Swarek (Ben Bass, Forever Knight) terugkomen van hun gezamenlijke vakantie na de gebeurtenissen aan het einde van het vijfde seizoen. Dan heeft Marlo (Rachael Ancheril, Played) nieuws dat de relatie van Andy en Sam onder grote druk zal zetten. Uiteraard is er weer detectivewerk nodig als Traci (Enuka Okuma, Sue Thomas F.B.Eye) wordt ontvoerd door een serieverkrachter, er een grote schietpartij is, illegale gokpraktijken worden opgerold en er ook weer nieuwe rookies moeten worden opgeleid.

Rookie Blue
© ABC


De serie komt met deze laatste afleveringen tot een afgesloten geheel. Er worden diverse ontwikkelingen uit voorgaande seizoenen afgesloten. Sommige verhaallijnen zijn enigszins voorspelbaar, maar het is goed dat er geen open eindes overblijven. Er is maar één nieuw personage te bewonderen in de laatste afleveringen, dat is Julian Ward (gespeeld door Erin Karpluk, bekend van Being Erica) en haar rol vind ik mooi in het geheel passen. De nadruk ligt op de rol van Andy, de meeste dramatische scènes draaien voornamelijk om haar persoonlijke leven. Tot nu toe was sergeant Oliver Shaw (Matt Gordon, Rent-a-Goalie) haar vaderfiguur, maar dat wordt steeds minder het geval.

Rookie Blue
© ABC


De extra’s op de DVD zijn gelijk aan die van Amerikaanse uitgave. Er is een korte documentaire, The Enemy Within, waarin ingegaan wordt op het interne onderzoek uit de eerste aflevering. Inside the Wedding gaat over een belangrijke gebeurtenis voor een deel van het team en er is het korte Behind Bars, waarin de derde aflevering ‘Uprising’ wordt belicht waar het team onderzoek doet in een vrouwengevangenis. Tot slot is er een terugblik van ongeveer twintig minuten getiteld Tangled up in Blue. De makers van de serie en de acteurs blikken daarin terug op zes jaar Rookie Blue. Dat is een mooi overzicht van de gehele serie geworden.

Rookie Blue is onderhoudend en het acteerwerk is goed genoeg om de emoties over te brengen.


Rookie Blue is onderhoudend en het acteerwerk is goed genoeg om de emoties over te brengen. Deze laatste elf afleveringen vond ik ook duidelijk beter dan de voorgaande elf afleveringen. De slotaflevering is een hoogtepunt en hoewel er nog even werd gespeculeerd dat er een zevende seizoen zou komen is dit een fraaie afsluiter van de serie. Een leuk tijdverdrijf voor de zomermaanden, onderhoudend en leuk om naar te kijken, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld de andere Canadese serie Flashpoint dat ook in Toronto speelt. Daarin is de dramatiek beter ontwikkeld en is het net even levensechter en realistischer.
Volg Rookie Blue
Vorige aflevering
74 Epiphanies
74 Epiphanies
06x11
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rookie Blue