Robin Hood

7.5 / 10
42 min
Avontuur, Romantiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Dennis geeft "Robin Hood - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Dennis op 5 November 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Robin Hood - Seizoen 1

Wie kent niet het aloude verhaal van Robin Hood? De man die samen met zijn handlangers stal van de rijken om de buit te verdelen onder de armen. Diverse films en series werden al over de Britse Middeleeuwer gemaakt, zelfs een animatie-uitvoering van Disney, maar tegenwoordig is er ook een moderne Britse serie over de vrijbuiter.

Robin of Locksley keert terug naar zijn landgoed van een kruistocht met de koning van Engeland. Hij ontdekt echter dat de duivelse sheriff van Nottingham de hele streek terroriseert en de arme bewoners, ook van Robins landgoed, uitperst en mishandelt. Doordat de corruptie in alle officiële kanalen is doorgedrongen, wordt Robin al snel vogelvrij verklaard.

In plaats van op de vlucht te slaan, sluit Robin zich als Robin Hood aan bij een groepje mannen die zich in de hechte bossen van Sherwood schuilhouden. Ze slaan de handen ineen tegen de sheriff, diens handlangers en alle rijkelui die vrolijk meeprofiteren van de armen. Robin en zijn kameraden proberen zoveel mogelijk te betekenen voor de armen, van het bevrijden van gevangenen tot het onder de bevolking verdelen van het geld dat ze van de sheriff stelen.

Robin Hood is een fitte jongeman die feilloos met pijl en boog overweg kan en een uitstekend ruiter is. Naast zijn passie voor de arme bevolking heeft hij ook een zwakke plek voor vrouwe Marian, die de dochter is van de oude, afgezette sheriff. Marian denkt in politieke zin wel nog wat te kunnen betekenen voor de streek en wil zich daarom niet openlijk verbinden met Robin, maar ze zijn oude vrienden en stiekem heult ze wel met hem.

De sheriff is een intens gemene en sadistische man, die er plezier in schept om mensen ongelukkig te maken en rijkdom te vergaren over de ruggen van anderen. Zijn naaste handlanger, Guy of Gisborne, voert de meeste gevechten namens hem en wil ten koste van alles Robin Hood te pakken krijgen. Ook wil Guy Marian te pakken krijgen, maar dan op een andere manier. Dat ziet Robin natuurlijk niet zitten, waardoor Guy zijn directe vijand is.

Robin wordt bijgestaan door zijn trouwe bosvrienden. Little John is een flinke kerel die al jaren geleden zijn familie moest verlaten voor het leven buiten de wet. Much is Robins trouwste dienaar, die hem ook op de kruistocht al begeleidde. Ook de andere mannen hebben ieder hun specifieke achtergrond.

Spanning, humor en drama. Dat zijn de ingrediënten van deze serie. Het drama komt meestal voort uit het nieuwste geniepige plan van de verachtelijke sheriff om mensen te kwellen, waarop Robin en zijn mannen in actie moeten komen. Dat drama wordt versterkt doordat het verhaal ook doorloopt over de afleveringen heen en er allerlei geleidelijke ontwikkelingen plaatsvinden.

Gelukkig is er ook plaats voor een komische noot. Robins vriend Much is soms wat klungelig en meestal goed voor een lollige opmerking. Ook de sheriff is vreemd genoeg een grappig personage. Bijvoorbeeld als hij het slachtoffer wordt van ingrijpen van Robin, maar ook in het genot dat hij heeft van zijn eigen slechte daden.

Robin Hood is een slim geschreven serie met sterk acteerwerk en veel afwisseling. Hoewel er aardig wat humor in zit, is het geen lichtzinnige serie en worden de thema’s vriendschap, wraak, liefde en haat veelvuldig uitgespeeld. Wie van spanning houdt, zit bij Robin Hood zeker ook goed, omdat in iedere aflevering een nieuw avontuur plaatsvindt.

De sfeervolle opnames in de bossen en de sets met kastelen en Middeleeuwse dorpjes geven de serie een prachtige look. De bijbehorende muziek draagt ook bij aan die authentieke sfeer, maar de serie is modern genoeg van opzet om niet oubollig over te komen. Een aanrader voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in dit genre.
Volg Robin Hood
Vorige aflevering
Something Worth Fighting For (2)
Something Worth Fighting For (2)
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8